Edi Iordănescu nu a avut parte de un debut ideal pe banca lui FCSB, echipa antrenată de el reușind un egal, pe Arena Națională, în fața lui Sepsi Sfântu Gheorghe. După partida din etapa a șasea a Ligii 1, tehnicianul nu a ascuns că echipa mai are de muncit și că așteaptă mai mult de la jucători.

Edi IordanescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pe Arena Națională, FCSB a marcat prin Tănase ('58), iar pentru Sepsi a înscris Aganovici ('36, din lovitură liberă).

În minutul 67, Vlad (FCSB) a apărat un penalty executat de Mitrea. Lovitura a fost acordată după un fault al lui Ovidiu Popescu asupra lui Păun.

Edi Iordănescu - ”Aștept mai mult din toate punctele de vedere”​

"Am avut 4 zile la dispoziție să identific anumite lucruri și primele concluzii sunt că avem tare mult de muncă. E o echipă predominant tânără și trebuie să o luăm pas cu pas. E plină competiție și nu pot interveni agresiv. Trebuie să fim echilibrați, maturi, în frunte cu mine, iar cu răbdare să încercăm să ducem echipa acolo unde îmi doresc. Acum suntem foarte departe. E un dezavantaj major că e plină competiție. Echipa a dorit, a vrut, dar am simțit în multe momente și foarte multă precipitare. Ei și-au dorit, i-am simțit, din păcate ne-a ieșit prea puțin.

De multe ori am avut și eu ca adversar portarul omul meciului. Pentru mine e mai puțin important. Vlad a făcut un joc bun, a fost decisiv la acel penalty. Se putea întâmpla să fie mai rău. Dar dacă e să fac o analiză scurtă: în prima repriză am avut inițiativa, am încercat, am împins liniile, dar, din păcate, la prima și singura situație a adversarului a ieșit acea fază fixă pe care trebuie să o revăd. În repriza a doua ne-am împărțit momentele, am vrut, am încercat, dar ne-a ieșit prea puțin.

E importantă banca, mereu m-ați văzut pozitiv și constructiv în mesaje, avem mulți tineri. Am mai pierdut și un jucător important, Moruțan (n.r. a fost transferat la Galatasaray), să vedem ce se întâmplă cu transferul lui. E posibil să mai avem nevoie de 1-2 jucători, vom analiza. În linii mari eu am încredere în acest grup, dar timpul ne e inamic.

Eu aștept mult mai mult din toate punctele de vedere. Mental, personalitate, să fim mai organizați, să fim mai intenși în joc, să colaborăm mai mult. E clar că se văd niște lucruri. D-asta am fost chemat, d-asta era echipa în situația în care eram. Trebuie etapă cu etapă și pas cu pas. Nu putem să transformăm o echipă de pe o zi pe alta", a declarat după partidă Edi Iordănescu.

În urma egalului de pe Arena Națională, FCSB a adunat 9 puncte și ocupă locul 6. De cealaltă parte, Sepsi se află pe poziția a 13-a, cu 5 puncte.