Jurnaliștii spanioli de la AS.com vorbesc despre mutarea anului în fotbalul european, una care ar putea avea loc în ultimele zile din perioada de mercato (fereastra de transferuri).

HotNews.roFoto: Hotnews

Implicate direct în desfășurarea evenimentelor sunt două dintre vedetele fotbalului mondial: Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe.

Multă lume a fost surprinsă atunci când a văzut că Ronaldo a fost rezervă la Juventus în meciul cu Udinese (încheiat 2-2, după ce Bătrâna Doamnă a condus cu 2-0).

Portughezul pare mai degrabă pe picior de plecare, în pofida asigurărilor date de Max Allegri (tehnicianul torinezilor a spus că lusitanul va continua la Juve).

AS.com vorbește despre o dublă mutare importantă din fotbalul european. Astfel, Real Madrid vrea să dea marea lovitură pe ultima sută de metri, iar Mbappe să ajungă pe Bernabeu.

Acest transfer ar aduce după el o altă mutare importantă (cel puțin la nivel de imagine): Cristiano Ronaldo va ajunge la PSG. La Paris, superstarul portughez ar deveni coechipier cu Lionel Messi, marele rival al carierei, și cu Neymar.

Parisul ar da cu siguranță o nouă lovitură la nivel de imagine și de tricouri vândute. Cu Messi, Ronaldo și Neymar în echipă, trupa lui Mauricio Pochettino ar părea una desprinsă din FIFA 2021.

Conducătorii lui PSG vor să încaseze bani de pe urma plecării lui Mbappe de la Paris, iar acum ar fi ultimul tren. De anul viitor, atacantul francez va putea semna cu orice echipă fără sumă de transfer (din postura de fotbalist liber de contract - angajamentul cu PSG expiră pe 30 iunie 2022).

În acest moment, Kylian are o cotă de piață de 160 de milioane de euro, conform Transfermarkt.

De știut:

  • Fereastra de transferuri se încheie în Europa pe 31 august.