Dinamo Kiev, cu antrenorul Mircea Lucescu în tribune, a învins liderul Desna, scor 4-0, şi a revenit pe primul loc în campionatul de fotbal al Ucrainei. Duelul a făcut parte din etapa cu numărul cinci.

Mircea Lucescu, in tribune la meciul lui Dinamo KievFoto: Captura YouTube

Au marcat: Buialski '32, '57, Tsygankov '37 (p) și Zaviski '68 (p).

Mircea Lucescu, doar în tribună - Care este starea de sănătate a antrenorului român

"Aş vrea să mai vorbesc de un subiect. A fost un moment anormal în meciul cu Inguleţ (scor 1-1), momentul cu Rodrigues. Ar fi trebuit să se dicteze penalti şi cartonaş galben pentru jucătorul care a greşit.

Din anumite motive, nimeni nu vorbeşte despre asta, nu scrie, mai ales că a fost VAR la meci. După acel meci, toţi jucătorii au fost hotărâţi să câştige.

Toată lumea a pregătit cu atenţie meciul, m-au ascultat cu atenţie şi au făcut tot ce am convenit înainte. Scorul putea fi mai mare.

Sunt mulţumit de jucători, de cum a evoluat echipa, rezultatul este în concordanţă cu ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Sunt nemulţumit doar de cele patru cartonaşe galbene primite. Mi se pare că arbitrul a acordat prea uşor cartonaşe galbene, la modul în care s-a jucat. Nu a fost un meci cu agresivitate" - Mircea Lucescu.

"Există unele restricţii din partea medicilor. Nu pot ieşi încă pe teren, dar conduc echipa şi sunt aproape de jucători. Încercăm să menţinem nivelul care ne oferă rezultate bune", a completat Lucescu.

Tehnicianul român se află în convalescenţă după o operaţie. Acesta nu a condus formaţia Dinamo Kiev de pe bancă la niciunul dintre meciurile din campionat şi nici la două partide amicale, cele cu Fenerbahce şi Inter Milano.

Clasament:

1 Dinamo Kiev 13 puncte

2 Șahtior Donețk 12 (11-3)

3 Desna 12 (9-6) etc

Rezumatul partidei dintre Dinamo Kiev și Desna: