Brann SK, un club din prima ligă de fotbal a Norvegiei, a anunţat vineri că l-a dat afară pe unul dintre jucătorii săi şi i-a avertizat pe alţi zece în scris, după orgia sexuală din interiorul stadionului din Bergen.

Stadionul echipei Brann SKFoto: brann.no

Un alt jucător a plecat în urma acestui eveniment care a avut loc pe 10 august şi a provocat un scandal în Norvegia, până la punctul în care echipa a fost huiduită de proprii suporteri.

Potrivit presei locale, doisprezece jucători ai clubului au ieşit la cină în acea zi, au mers la un club de noapte şi apoi au ajuns la stadion în compania a şapte femei. Camerele de securitate au surprins jucătorii care făceau sex în vestiar şi chiar pe teren.

"Clubul a acţionat intens pentru a face lumină în cazul acţiunilor a doisprezece dintre jucători", a anunţat clubul Brann, cu sediul în Bergen. Aceste investigaţii au arătat "o încălcare a regulilor generale, a restricţiilor legate de coronavirus şi a comportamentului pe care îl aşteptăm în mod rezonabil de la jucătorii noştri", continuă clubul.

"Aşa că am decis să concediem unul dintre jucătorii noştri şi am trimis altor zece avertismente scrise serioase", a spus directorul general Vibeke Johannesen.

Mijlocaşul în vârstă de 28 de ani, Kristoffer Barmen, aflat la club de la vârsta de 10 ani, a fost concediat pentru "rolul cheie" în timpul serii. Avocatul său, Eirik Monsen, a declarat că clientul său a fost surprins de sancţiune şi a simţit că este "tratat nedrept".

Jucătorul care a plecat este portarul danez Mikkel Andersen. Portarul a preferat să se întoarcă în ţara sa după ce el şi familia sa au primit ameninţări. Ceilalţi jucători implicaţi nu şi-au recunoscut participarea şi nu au fost identificaţi. Poliţia investighează, de asemenea, o posibilă agresiune sexuală în seara respectivă, iar o persoană a cărei identitate nu a fost dezvăluită ar fi considerată suspectă, informează News.ro.