Edward Iordănescu a susținut, joi, prima conferință de presă în calitate de antrenor al echipei FCSB. Tehnicianul a vorbit despre contractul plin de clauze, a afirmat că își va asuma responsabilitatea în momentul în care echipa va înregistra rezultate negative și a dezvăluit că Mihai Stoica va reveni pe bancă în timpul meciurilor.

Foto:

Despre cum l-a convins Gigi Becali să semneze cu FCSB

  • ​"Am multe, multe, multe clauze în contract. V-am promis că sunt sincer, planul meu după ce am plecat de la CFR a fost să plec în străinătate, au fost discuții în sensul ăsta și o oportunitate foarte mare, o echipă angrenata în competitiile europene. Am rămas ancorat în dorinta de a pleca in strainatate, daca tot nu a fost continuitate la CFR. Am spus că mi-am parcurs anumite etape in Romania si mi-am dorit sa plec afara. A venit aceasta 'chemare', am stat fata in fata cu patronul clubului.

  • Nu a fost prima dată, însă am găsit un om total schimbat în abordare și idei. Recunosc și sper să nu se supere pe mine, că atunci când am spus să ne întâlnim, am mers cu toată deschiderea pentru a discuta, dar am mers cu convingerea de 99% că nu va fi o colaborare, așa cum nu a fost nici în trecut. Mai mult decât atât, am descoperit un om total schimbat în ceea ce înseamnă latura care pe mine mă interesează, cea profesională, rolul meu la echipă.
  • Dacă în trecut am discutat mai mult, acum mi-a spus sa trec în contract toate clauzele necesare, lucru care s-a și întâmplat. Eu și avocații mei am construit contractul așa cum ne-am dorit, iar ultimul cuvânt a fost al patronului, care a cerut să fie semnat contractul indiferent de ce este stipulat în el.
  • Pentru asta îi mulțumesc, s-au schimbat niște lucruri dacă sunt în fața dumneavostră, chiar daca recunosc că am avut multe semne de întrebare, multe idei care mi-au mers în minte și am încercat să întorc acest scenariu pe toate părțile, în momentul în care am spus da, am venit cu toată convingerea, cu toata energia necesară pentru a reuși să facem lucrurile bune aici, să facem performanță și să construim o echipă de care suporterii și conducerea să fie mândri. Pentru asta trebuie muncă și răbdare, dar suntem pregătiți să facem acest lucru.
  • Așa am plecat de acasă, convins 100%. Am spus că m-a sensibilizat extrem de tare domnul Becali. Recunosc că și după ce am plecat de acolo, am fost un pic șocat de ce mi-a promis și susținut, dar când mi-a spus că îmi acceptă absolut tot ceea ce doresc în contract, am plecat spre casa și m-am gândit ce să pun ca să nu accepte!
  • Și când am facut treaba asta, împreună cu avocații, și a plecat contractul de la mine către club, ca și propunere, și am văzut poziția pe care a luat-o el (n.r. - Gigi Becali) atât către club dar și în spațiul public, acela a fost momentul care a schimbat totul" - Edi Iordănescu, potrivit Digisport.

Despre cum va reacționa dacă Gigi Becali va mai critica jucătorii

  • "Orice antrenor își dorește să aibă jucătorii la capacitate maximă, implicând și latura mentală. Nu-mi e confortabil să am jucători mitraliați, nu doar de patron, ci de oricine. Au onoare, personalitate și asta înseamnă pentru mine și staff-ul meu o muncă majoră, să-i redresăm.
  • Rezultatul este responsabilitatea mea. Ei răspund în fața mea. Eu sunt cel care îi voi analiza și le voi da indicațile necesare. Mi-ar plăcea ca ei să poată să fie cât mai liniștiți și toată presiunea să o creez doar eu. Dacă vor mai greși in viitor, este foarte posibil, veți vedea la momentul respectiv poziția mea.
  • Autoritatea, asa cum am convenit, în latura tehnică, este total a mea. Asta însemnă primii 11, primii 20, schimbări, tot ce înseamnă metodica de lucru, îmi aparține total, în exclusivitate. Staff-ul meu va fi angrenat. Hai să lăsăm timpul să vorbească și să vedem în ce fel voi reuși să susțin aceste angajamente" - Edi Iordănescu.

Despre revenirea lui Mihai Stoica pe bancă

  • "În primul rând, lucrurile din trecut sunt clare şi au fost momente nu tocmai fericite între noi. Cred că la momentul respectiv au vorbit mai mult orgoliile pentru noi, consider şi am considerat tot timpul că MM este un profesionist şi ştiu că aceeaşi părere a avut şi el tot timpul în ceea ce mă priveşte.
  • Poate ceea ce nu ştiţi este că de atunci a avut el, personal, vreo două tentative ca să mă aducă la masa discuţiilor şi relaţia noastră de atunci a mai parcurs nişte etape. În ultima perioadă, am răcit un pic comunicarea pentru că am fost la CFR şi era normal. Înainte de asta, char am avut întâlniri, am stat faţă în faţă, chiar am vorbit la cafele, am vorbit despre posibilitatea ca eu să mă întorc aici.
  • Asta a făcut ca lucrurile să fie mult mai uşoare acum, pentru că a avut un rol decisiv în ceea ce însemană comunicarea din ultima perioadă dintre mine şi cei din club şi nu în ultmul rând chiar dintre mine şi patron. Suntem oameni care iubim acest sport, suntem, consider eu, oameni suficient de maturi care să înţelegem că doar împreună lucrând putem face lucruri bune pentru club.
  • Una dintre primele solicitări pe care le-am avut la adresa lui a fost ca să vină din nou pe bancă şi să stea alături de mine. Eu cred că e nevoie pentru echipă, pentru opinia publică, pentru toată lumea, pentru mine şi mi-a spus fără ezitare că dacă eu solicit acest lucru, chiar dacă nu mai dorea, este dispus să vină înapoi pe bancă. Ba mai mult, îmi spun oamenii din jur, care au fost alături de el în ultima perioadă, au spus că, începând de ieri, MM este din nou prezent trup şi suflet aici şi activ" - Edi Iordănescu.

Edward Iordănescu este noul antrenor al echipei FCSB, a anunţat clubul bucureștean, miercuri, pe site-ul oficial. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani preia echipa după şapte meciuri oficiale în care roş-albaştrii au fost pregătiţi de Dinu Todoran.

Noul antrenor a condus deja prima şedinţă de pregătire la Baza Sportivă FCSB. Pe lângă vechiul staff de la FCSB, tehnicianului i se vor alătura Alexandru Radu şi Michele Iannucci.