Aflat sub contract cu Juventus până în vara anului viitor, Cristiano Ronaldo s-a săturat de zvonurile apărute în presa internațională și a emis un comunicat de presă în care a vorbit despre viitorul său.

HotNews.roFoto: Hotnews

Portughezul, transferat de presă la cele mai importante echipe din fotbalul european, a afirmat că nu se va întoarce la Real Madrid.

Ce a spus Cristiano Ronaldo

"Oricine mă cunoaște este conștient de cât de concentrat sunt pe munca mea. Mai puțină vorbă și mai multă acțiune, acesta a fost motto-ul meu încă de la începutul carierei. Totuși, având în vedere tot ce s-a spus și scris recent, trebuie să-mi expun poziția.

Pe lângă lipsa de respect față de mine ca om și ca jucător, este vorba despre modul frivol în care viitorul meu este expus în presă. Reprezintă o lipsă de respect față de toate cluburile implicate în aceste zvonuri, dar și față de jucătorii și staff-ul acestora.

Povestea mea de la Real Madrid a fost scrisă. A fost înregistrată. În cuvinte și în cifre, în trofee, în recorduri și în titluri. Este în muzeul de la Stadionul Bernabeu și în mințile fiecărui fan al acestui club. Pe lângă ce am reușit, îmi aduc aminte că în acești nouă ani am avut o relație profundă de respect și afecțiune cu fanii clubului, pe care o am și acum și pe care o voi avea mereu. Sunt convins că fanii adevărați ai lui Real Madrid vor continua să mă păstreze în inimile lor, așa cum și eu îi voi avea în a mea.

Pe lângă cel mai precedent episod din Spania, au existat frecvent știri și povești care m-au asociat cu o serie de cluburi din țări diferite, însă nimeni nu a fost vreodată preocupat să încerce să afle adevărul.

Rup acum tăcerea pentru a spune că nu le pot permite oamenilor să se joace cu numele meu. Rămân concentrat asupra carierei mele și asupra muncii mele, sunt pregătit pentru toate provocările care vor urma. Orice altceva? Doar discuții", a scris Cristiano Ronaldo, pe Facebook.

În sezonul trecut, Ronaldo a terminat pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Serie A, cu 29 de reuşite, dar Juve a încheiat doar pe poziţia a 4-a.