Echipa din Bungdesliga VfL Wolfsburg a fost descalificată din Cupa Germaniei din cauză că a efectuat prea multe schimbări într-un meci cu o echipă din liga a patra.

HotNews.roFoto: Hotnews

La 8 august, Wolfsburg s-a deplasat pe terenul formaţiei Preussen 06 Munster, echipă din liga a patra, în prima etapă a Cupei Germaniei. Oaspeţii au fost conduşi din minutul 74 (Hoffmeier), dar au reuşit o egalare in extremis, în minutul 90 (Brekalo).

În prelungiri, echipa mai bine cotată a mai marcat de două ori, în minutele 103 (Nmecha) şi 120+1 (Baku).

Totuşi, formaţia care merge mai departe este cea din Munster pentru că antrenorul Mark Van Bommel a efectuat şase schimbări în meci, cu una mai mult decât prevede regulamentul.

El a schimbat trei jucători în primele 90 de minute şi încă trei, în prelungiri. Spre deosebire de alte competiţii, inclusiv Liga Campionilor, în care Wolfsburg este partcipantă, în Cupa Germaniei nu este permisă a şasea schimbare dacă un meci intră în prelungiri.

"Suntem dezamăgiţi şi ne-am fi dorit un rezultat diferit al investigaţiei. Nu suntem de acord cu decizia şi vom analiza acum căile legale", a declarat directorul general al clubului, Tim Schumacher.

Totuşi, Wolfsburg a încercat să treacă în mod amuzant peste eroarea comisă şi a oferit sâmbătă fanilor care au cumpărat cinci bilete pentru jocul din Bundesliga împotriva celor de la VfL Bochum un al şaselea bilet gratuit.

Wolfsburg nu este la prima eroare de acest fel. În 2004, tot în Cupa Germaniei, echipa din Saxonia Inferioară l-a folosit pe nou-venitul Marian Hristov, deşi acesta era suspendat în urma unui cartonaş roşu primit la 1.FC Kaiserslautern, potrivit News.ro.