Marius Şumudică, antrenorul echipei CFR Cluj, a afirmat că îşi doreşte ca echipa lui să obțină marți, în manșa tur a play-off-ului Europa League (împotriva echipei Steaua Roșie), un rezultat care să-i ofere şanse la calificare în partida retur. De asemenea, tehnicianul s-a declarat îngrijorat de temperatura de la Belgrad.

Foto:

CFR Cluj va evolua, marţi, de la ora 22:00, în deplasare, cu Steaua Roşie Belgrad, în manşa I a play-off-ului Europa League. Returul va avea loc la 26 august. Echipa care se impune în această dublă manşă va evolua în grupele Europa League, învinsa, în grupele Conference League.

Marius Șumudică, înaintea partidei cu Steaua Roșie Belgrad:

  • "E clar că temperatura este un adversar, atât pentru noi, cât şi pentru ei. Eu când m-am dat astăzi jos din avion, am crezut că am aterizat la Dubai. E foarte, foarte cald, e apăsător, aşa, plus stadionul ăsta, cu fanii care emană căldură. Dacă acum, la autocar arăta 37 de grade, la nivelul solului cred că sunt 45-50. Dar asta este, ne pregătim ghetele, ne lăsăm maioul la hotel şi intrăm la treabă.
  • Este un război format din două bătălii, e clar că mâine e prima bătălie. Dacă pierzi toţi soldaţii, a doua bătălie cu cine o mai câştigi? E clar că-mi doresc un rezultat care să-mi dea speranţe la calificare în cea de-a doua partidă. Niciodată nu am pregătit un meci numai defensiv sau numai ofensiv, fiindcă dacă aş face lucrul ăsta aş juca cu 11 fundaşi sau cu 11 atacanţi. O echipă este formată atât din apărători, cât şi din atacanţi.
  • Steaua Roşie este un club puternic, un club care a câştigat Champions League, un club care în ultimii doi ani a fost în Champions League. E clar că suporterii nu sunt fericiţi cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Mai departe, pe cine este presiune? La fiecare antrenor, nu contează trecutul, nu contează viitorul, contează prezentul. Mâine este prezentul, îl trăim, asta va trebui să facem mâine, să ne luptăm pentru un rezultat favorabil, care să ne dea speranţe pentru a doua manşă.
  • E clar că mi-aş dori să mă calific în Europa League, dar noi deja suntem calificaţi în Conference League, în care este o reţetă financiară mai de succes sau mai abordabilă pentru viitor. Tocmai de aceea vreau să iau presiunea de pe umerii jucătorilor mei, am încredere în grupul pe care-l conduc, am deja două luni la această echipă.
  • Am pierdut două meciuri, unul care ne-a calificat şi cel de la Berna, suntem liderul campionatului, ce-şi doreşte mai mult un atrenor decât să aibă 5 din 5 şi să joace mâine cu un stadion plin? Ce să-mi doresc mai mult de atât? Să am nişte băieţi adorabili care muncesc zi de zi... Mâine vom vedea ce se va întâmpla, suntem pregătiţi. Steaua Roşie Belgrad s-ar bate cu CFR (n.r. - în Liga I).
  • Nu am discutat cu Belodedici, am şi eu sursele mele de informare, am prieteni în Serbia, am colegi cu care am jucat când eram jucător. Sârbii au acelaşi sânge fierbinte ca românii şi mă împrieteneam foarte repede, fie că eram antrenor, fie că eram jucător, eram prieten cu sârbii. Aşa că mi-a fost uşor să obţin informaţii", a declarat Şumudică, potrivit News.ro.

Marius Șumudică este în conflict cu publicaţia Gazeta Sporturilor, după ce aceasta a scris că va fi înlocuit de la conducerea tehnică a echipei CFR Cluj pentru că nu a obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Din acest motiv, în conferinţa de presă de la Belgrad, el a refuzat să răspundă când a fost întrebat dacă a discutat cu patronul clubului CFR Cluj, Nelu Varga, despre situaţia lui şi când a fost rugat să comenteze declaraţiile lui Dan Petrescu, potrivit cărora echipa arăta mai bine când o pregătea el în meciurile cu mari formaţii din Europa.

Întrebat apoi de reporterul Gazetei Sporturilor de ce a venit la conferinţa de presă dacă nu vrea să răspundă la întrebări, Şumudică a spus: "Din respect pentru oamenii de aici (n.r. - arătând o parte şi apoi cealaltă a sălii) Aştept întrebări referitoare la jocul de mâine, răspund cu cea mai mare plăcere, dar nu vreau să intru în nicio polemică cu absolut nimeni şi, din respect pentru cei care sunt aici, fie că sunt sârbi, fie că sunt români şi s-au deplasat până aici, încă mă aflu pe scaun şi nu mă ridic după aceste întrebări să plec la cabine".