Clubul Real Madrid a anunțat luni că a ajuns la un acord cu portarul belgian Thibaut Curtois pentru prelungirea contractului acestuia până în 2026.

HotNews.roFoto: Hotnews

Courtois, care a semnat cu Real până la data de 30 iunie 2026, a primit la semnarea noii înţelegeri un tricou cu numele său şi numărul 2026 pe spate, precizează Agerpres.

Belgianul a început al patrulea său sezon la Real, cu care a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor, un titlu de campion al Spaniei şi Supercupa Spaniei.

Thibaut Courtois, care a apărat prima oară poarta madrilenilor pe 1 septembrie 2018, într-un meci cu Leganes, pe Santiago Bernabeu, a adunat până acum 130 de partide pentru Real, dintre care 100 în LaLiga, 24 în Champions League, 3 în Supercupa Spaniei, 2 la Cupa Mondială a Cluburilor şi una în Copa del Rey.

Courtois, care a obţinut în 2018 Premiul The Best pentru cel mai bun portar al anului, acordat de FIFA, a fost o piesă de bază a lui Real Madrid în sezonul 2019/20, în care madrilenii au cucerit titlul în Spania, iar belgianul a fost recompensat cu Trofeul Zamora.

În sezonul trecut, Courtois a avut 21 de meciuri în care nu a primit gol. Courtois (29 ani) a câştigat Mănuşile de Aur la ultimul Mondial, titlu acordat celui mai bun portar, fiind inclus şi în echipa ideală a sezonului 2020/21 în Liga Campionilor.