Rămasă fără Lionel Messi după 17 ani, FC Barcelona s-a descurcat în prima etapă din La Liga. Echipa pregătită de Ronald Koeman s-a impus pe teren propriu, scor 4-2, împotriva celor de la Real Sociedad.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru catalani au înscris Pique ('19), Braithwaite ('45+2, '59) și Sergi Roberto ('90+1), în timp ce Lobete Cienfuegos ('82) și Oyarzabal ('85) au marcat pentru basci.

Potrivit marca.com, în minutul 10, numeroşi fani i-au scandat numele şi au ridicat tricourile lui Messi, în timp ce au existat şi bannere care arătau recunoştinţa faţă de atacant. În acelaşi timp, au fost afişate bannere împotriva lui Joan Laporta şi a predecesorului său, Josep Maria Bartomeu, pentru vina acestei plecări istorice: "Barca da, Laporta nu" şi "Laporta, sclavul duşmanului" s-au numărat printre mesajele transmise.

În momentul în care numele actualilor jucători au fost pronunţate înainte de meci, fanii au aplaudat intens pentru Gerard Pique, după ce acesta a fost de acord cu o reducere a salariului pentru a permite clubului să-i legitimeze pe Memphis Depay şi Eric Garcia. Jordi Alba, care încă negociază o reducere, a primit câteva fluierături, fără intensitate însă, scrie News.ro.

La partida de pe Camp Nou au asistat 20.384 de spectatori, potrivit formației catalane.

Într-un alt meci din prima etapă, care a avut loc tot duminică, Atletico Madrid (campioana en-titre) a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, pe Celta Vigo. Au marcat: Iago Aspas '59 (p) / Angel Correa '23 şi '64.

Cele două echipe au terminat partida în câte zece jucători, după ce Mallo (Celta) şi Hermoso au avut o dispută sancţionată cu cartonaşul roşu pentru fiecare.

De știut:

  • Messi a cucerit de câte şase ori Balonul de Aur şi Gheata de Aur în tricoul catalanilor.

  • A sosit la Barcelona în 2000, ca junior, la 13 ani.

  • Messi a jucat 17 sezoane în competiţia spaniolă de top și a reușit să doboare mai multe recorduri: cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick-uri (36), jucătorul străin cu mai multe titluri (10), cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).