Rapid București continuă parcursul excelent: nou-promovata a învins, duminică, pe Arena Națională, cu scorul de 1-0, echipa FCSB, în derbiul etapei a cincea a Ligii I. Meciul a fost unul tensionat, cu multe durităţi, cu două eliminări şi cu o atmosferă incendiară în tribune.

Foto:

În minutul 39, Vinicius (FCSB) a înscris în propria poartă. Vezi aici faza.

De știut:

  • Lovitura de începere a fost dată de fostul jucător rapidist Ion "Puiu" Ionescu.
  • În minutul 83, Şerban (FCSB) şi Belu (Rapid) au avut o altercaţie, s-au îmbrâncit. Sefer (Rapid) a venit tare şi l-a doborât pe Şerban. După acest incident, în care s-au implicat mai mulţi jucători de la ambele echipe, Sefer şi Şerban au fost eliminaţi, scrie News.ro.
  • Meciul a fost presărat de incidente, galeriile, mai ales cea a gazdelor, aruncând petarde şi obiecte pe teren.
  • În urma acestui rezultat, Rapid a adunat 13 puncte și se află pe locul 2. De cealaltă parte, FCSB rămâne cu opt puncte și ocupă locul 4.

Au evoluat următoarele echipe:

FC Rapid: Moldovan - Belu Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu (Sefer '62) - Carnat (Dandea '88), Bălan (Goge '88), Hlistei (Moise '62). Antrenor Mihai Iosif;

FCSB: Vlad - V.Creţu, Vinicius, Al. Creţu (I. Cristea '46), S. Şerban - Oct. Popescu (Mamut '46), Ov. Popescu, Olaru (Moruţan '46) - Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman (Dumiter 78). Antrenor Dinu Todoran.

Desfășurarea partidei dintre Rapid și FCSB:

'84 Șerban primește al doilea cartonaș galben și este eliminat, în timp ce Sefer primește direct cartonaș roșu. Belu a scăpat doar cu galben.

'83 Spiritele se încing pe Arena Națională: Belu și Serban se împing reciproc, Sefer vine din spate și își doboară adversarul. După câteva secunde, Florin Tănase este lovit de un obiect aruncat din tribune.

'81 Vinicius reia cu capul, dar nu îi pune probleme lui Moldovan.

'51 Florinel Coman execută periculos o lovitură liberă, dar Moldovan este atent și respinge.

Pauză pe Arena Națională: Rapid vs FCSB 1-0.

'39 Gol Rapid! Belu centrează în fața porții, Crețu dă pe lângă minge și aceasta intră în poartă după ce l-a lovit pe Vinicius.

'31 Vinicius trimite foarte aproape de țintă cu o lovitură de cap.

'29 Crețu respinge greșit la marginea careului, dar voleul lui Săpunaru nu prinde cadrul porții.

'21 Pănoiu trage în diagonală de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă poarta lui Vlad.

De știut înaintea partidei:

Cele două formații ale Capitalei încep runda cu numărul 5 despărțite de două locuri și de două puncte în clasament. Rapid era, înainte de startul etapei, pe locul 2, cu 10 puncte, iar FCSB naviga pe 4, cu 8 puncte. Doar la golaveraj sunt egale: 4-0, față de 7-3.

Biletele de intrare la meciul găzduit de Arena Națională s-au vândut ca pâinea caldă. Peste 30.000 de fani sunt așteptați la meci, cea mai mare audiență la un meci din acest sezon.

La Rapid, spectacolul este asigurat de tribune. Galeria giuleșteană a făcut două gesturi impresionante, în startul sezonului. La meciul cu Farul, l-a onorat pe Gică Hagi, dăruindu-i un coș cu flori și un tricou personalizat, iar înaintea jocului cu FC Argeș a mers la mormântul lui Nicolae Dobrin, pentru a depune o coroană de flori.

FCSB are o galerie ”frântă” în diverse facțiuni. Mulți fani au migrat către echipa Armatei, CSA Steaua, prinsă în țintarul Ligii 2 fără drept de promovare în prima divizie.

Este primul duel după 6 ani, asta pentru că Rapid a agonizat ani la rând în fotbalul mic. În 2015, FCSB - Rapid se termina cu victoria giuleștenilor cu 1-0. În 2014, FCSB a triumfat de ouă ori: 2-1 și 3-1, în 2013 s-a terminat 1-1, iar în 2012 a fost victorie pentru FCSB cu 1-0.