Atacantul belgian Romelu Lukaku a revenit, joi, pe Stamford Bridge, după ce Chelsea Londra l-a transferat de la Inter Milano, campioana Italiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul în vârstă de 28 de ani a semnat un contract valabil cinci ani cu deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor.

Potrivit presei internaţionale, englezii plătesc 115 milioane de euro pentru acest transfer, iar fotbalistul va avea un salariu anual de 12 de milioane de euro.

Romelu Lukaku este cel mai scump transfer din istoria lui Chelsea: belgianul a doboarât recordul stabilit de londonezi în vara anului 2020, când l-au adus pe Kai Havertz de la Bayer Leverkusen pentru 80 de milioane de euro.

În topul transferurilor din Premier League, atacantul este depășit doar de Jack Grealish (117.5 milioane de euro), pe care Manchester City l-a cumpărat de la Aston Villa.

Lukaku, în vârstă de 28 de ani, părăseşte Inter după două sezoane, 95 de meciuri jucate, 64 de goluri marcate, un titlu cucerit în Serie A şi un titlu de cel mai bun jucător al sezonului, pentru a reveni la Chelsea, primul club din străinătate la care a evoluat şi la care nu a reuşit să se impună.

După trei la Anderlecht (campion al Belgiei şi golgheter în campionat, în 2010), atacantul central şi-a făcut bagajele pentru Stamford Bridge în 2011, la vârsta de 18 ani, pentru 15 milioane de euro.

Puţin folosit în primul sezon la Chelsea, el a fost împrumutat la West Bromwich Albion, în 2012, formație pentru care a înscris 17 goluri în 35 de jocuri. Chelsea a ales să-l împrumute la Everton, sezonul următor. Pe Goodison Park, l-a întâlnit pe Roberto Martinez, cel care avea să devină antrenorul naţionalei Belgiei. Cele 15 goluri ale sale în 31 de jocuri i-au convins pe cei de la Everton să-l transfere definitiv, în schimbul sumei de 35 de milioane de euro şi astfel s-a încheiat prima sa perioadă la Chelsea, cu doar 15 jocuri şi fără gol marcat.

De la Everton, Lukaku a plecat, în 2017, la Manchester United pentru 84.7 milioane de euro. Doi ani mai târziu, belgianul a părăsit Anglia pentru Italia, unde era dorit de antrenorul Antonio Conte la Inter, care a plătit 74 de milioane de euro pentru a-l achiziţiona, scrie News.ro.