Aventura CFR-ului în Champions League s-a încheiat în turul trei preliminar, fază a competiției unde campioana României a fost întrecută de Young Boys Berna (4-2 la general). Chestionat pe marginea dublei cu elvețienii, Dan Petrescu (fost antrenor mai multe sezoane în Gruia) a avut o răbufnire.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu despre eliminarea CFR-ului de către Young Boys Berna

"Eu sunt antrenor, nu ar fi corect să vorbesc despre alt antrenor (n.r despre Marius Șumudică). Antrenorul e antrenor, jucătorul e jucător, gazetarul e gazetar, analistul e analist. Sunt multe lucruri care nu-mi convin, dar ar fi bine să le țin pentru mine.

Dacă spuneam eu că Young Boys are un lot fantastic, eram luat la mișto. Când eu ziceam ce bună e Astana, Slavia, Young Boys, eram luat la mișto.

În meci nu s-a văzut niciodată diferența dintre CFR și Sevilla, Lazio sau Dinamo Zagreb. Nu cred că Young Boys e mai bună decât Lazio, Rennes, Dinamo Zagreb sau Celtic.

Toată lumea zice că a fost diferența prea mare, dar ăștia au fost mai buni decât echipele pe care le-am enumerat mai devreme? Nu cred!

Acum se spune că CFR este o echipă ofensivă, iar înainte se spunea că jucăm lungă și pe a doua. Vă rog frumos să vă uitați la rezultate, atât vreau să zic. Puteți analiza, eu nu pot spune ce cred despre CFR" - Dan Petrescu, într-o intervenție la Digisport.

Elvețienii, prea puternici pentru campioana României

CFR Cluj a început foarte bine partida de la Berna, a deschis scorul în minutul 4, dar Young Boys a revenit și a înscris de trei ori până la pauză (3-1).

Elvețienii s-au impus cu 4-2 la general și s-au calificat în play-off-ul Champions League (vor întâlni Ferencvaros), în timp ce campioana României se va duela pentru un loc în grupele Europa League cu Steaua Roșie Belgrad.

Omrani ('4) a înscris pentru CFR, dar Siebatcheu ('23, '42) și Ngamaleu ('25) au adus victoria gazdelor.

În minutul 63, Păun a fost eliminat după două cartonaşe galbene: primul primit pentru că a bruscat un adversar după fluierul arbitrului şi al doilea pentru că a şutat într-un balon după fluierul arbitrului, scrie News.ro.

De știut: