Farul Constanța a primit o amendă de peste 10.000 de lei după scandările xenofobe ale fanilor de la meciul din etapa a IV-a a Ligii 1 contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Tehnicienii Gică Hagi și Leo Grozavu, eliminați la respectiva partidă, au primit și ei penalizări și amenzi.

Gica HagiFoto: fcviitorul.ro

Roland Niczuly, portarul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, a declarat, luni seară, că la meciul cu Farul Constanţa au existat scandări xenofobe, subliniind că a fost scuipat de fanii constănţeni.

În minutul 18 al partidei dintre Farul și Sepsi, suporterii constănțeni au început să strige: "Afară, afară cu ungurii din ţară”.

În ultimul minut al partidei, antrenorii Gheorghe Hagi şi Leo Grozavu au fost trimişi în tribune. Cei doi au părăsit terenul după îndelungi discuţii cu arbitrii.

“FC Farul Constanţa vs. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Eliminări, incidente – Se sancţionează domnul Daniel Stoian (maseur Farul) cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 720 lei; se sancţionează domnul Gheorghe Hagi (antrenor Farul) cu suspendare pentru două etape şi penalitate sportivă de 360 lei; se sancţionează domnul Leo Grozavu (antrenor Sepsi OSK) cu suspendare pentru două etape şi penalitate sportivă de 4.500 lei; se sancţionează clubul FC Farul Constanţa cu penalitate sportivă de 10.500 lei”, a decis miercuri Comisia de Disciplină din cadrul FRF.

Tot miercuri, au fost penalizate FC Argeş şi FC Rapid, după incidentele de la meciul direct din 7 august. “ACS Campionii FC Argeş vs. FC Rapid 1923 – Incidente - Se sancţionează clubul ACS Campionii FC Argeş cu penalitate sportivă de 5.000 lei; Se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată pe site-ul LPF.

Farul Constanţa s-a impus, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în fața echipei Sepsi Sfântu Gheorghe. Meciul a avut loc în etapa a patra a Ligii I.