Lionel Messi este de marți jucătorul lui PSG, iar în Argentina, mutarea de la Barcelona la Paris a fost urmărită cu interes. Chiar și Federația argentiniană de fotbal i-a dedicat fotbalistului un video.

Lionel Messi, noul jucator al echipei PSGFoto: psg.fr

"Messi şi ziua 10", notează cotidianul sportiv Ole, făcând referire la data de sosire a lui Messi la Paris şi la numărul său de pe tricou la echipa naţională.

Corespondenţii de televiziune argentinieni la Paris şi Barcelona au ocupat spaţii ample de emisie, în timp ce pe străzile din Buenos Aires fiecare comentează transferul sextuplului "Balon de Aur".

"El a ajuns la capătul unui ciclu la Barcelona şi este bine pentru el că are noi orizonturi. El merită tot ce este mai bun pentru că este cel mai bun jucător din lume", declara Jose Iturria, un lucrător din domeniul sanitar.

Ambasadorul argentinian în Franţa, Leonardo Costantino, s-a declarat încântat de faptul că Messi "va deveni marele ambasador al Argentinei la Paris".

"Este o sursă de mândrie. O bucurie imensă pentru toţi şi un mare şoc. Noi avem şansa de a-l avea pe cel mai bun jucător din lume la Paris", a declarat el pentru televiziunea argentiniană, asigurând că a primit "multe apeluri" de la persoane care doreau să-l întâlnească.

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA), emoţionată de lacrimile lui Messi de la conferinţa de presă de adio de la Barcelona, a dedicat căpitanului echipei naţionale o înregistrare video emoţionantă sub titlul "Arriba campeon" ("Hai campionule").

Sursa Video: AFA Seleccion

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a efectuat marţi seara vizita medicalăînainte de a semna contractul cu Paris Saint-Germain şi va fi prezentat presei pe Parc des Princes, miercuri, de la ora locală 11:00, conform vicecampioanei Franţei.

De şase ori câştigător al Balonului de Aur, trofeul atribuit anual celui mai bun jucător al planetei, Messi a cucerit în total 35 de trofee cu FC Barcelona, pentru care a marcat 672 de goluri în 778 de meciuri, potrivit Agerpres.

Citește și: