CFR Cluj a fost eliminată în turul trei preliminar al Ligii Campionilor de Young Boys Berna (4-2 la general). După partida retur din Elveția, Marius Șumudică a recunoscut că echipa sa a fost mai slabă din punct de vedere valoric în această dublă.

Marius SumudicaFoto: LUC CLAESSEN / AFP / Profimedia

Marius Șumudică - ”Acesta este nivelul și trebuie să acceptăm asta”​

  • "Am întâlnit o echipă net superioară, o echipă mai bună decât noi, trebuie să privim lucrurile în realitate şi să spunem adevărul. O echipă care ne-a pus sub presiune tot timpul, atât la Cluj, cât şi aici, de aceea am preferat să joc cu trei fundaşi centrali. Ştiam forţa lor de atac, sunt jucători de viteză, jucători care unu contra unu rezolvă situaţia şi atunci la meciul retur am vrut să merg cât mai mult la 0-0 şi să-i surprindem. Iar am marcat foarte devreme, după care am facilitat şi noi prin nişte greşeli individuale, dar una peste alta s-a calificat echipa mai bună şi trebuie să fim realişti.
  • Hai să nu uităm că, anul trecut, această echipă a bătut Leverkusen cu 2-0 în Germania fără drept de apel, deci i-au scos, după care au fost scoşi de Ajax. La nivelul ăsta când ajungi întâlneşti nişte echipe foarte puternice. Trebuie să fim realişti, trebuie să privim lucrurile ca atare, trebuie să trecem peste această dublă, acest eşec şi în două zile jucăm un meci important în campionat, după care săptămâna viitoare să ne pregătim pentru play-off-ul de Europa League, având în vedere că oricum suntem calificaţi în grupele Conference League.
  • (n.r. - pe cine a vrut să schimbe cu Debeljuh cu puţin timp înainte de eliminarea lui Păun) Pe Păun. Voiam să-l schimb pe Păun, să-l trec pe Omrani în bandă, n-am apucat, a făcut o greşeală, nu are voie să facă o astfel de greşeală... Asta este! Nu ai voie când ştii că ai galben să dai după aceea cu piciorul în minge şi să iei al doilea galben. O greşeală majoră, într-un moment în care începusem să echilibrăm jocul. Nu se ştie dacă marcam un gol sau dacă se întâmpla lucrul ăsta, cu toate că au avut mult mai multe situaţii de a marca decât şi noi.
  • Am simiţit de la Cluj puterea lor, au jucători de viteză, jucători care pot scoate om din joc, jucători care pasează foarte bine, cunosc foarte bine această suprafaţă. În a doua repriză le-am spus să nu luăm al patrulea gol pentru că dacă luam al patrulea gol era jucată calificarea şi să încercăm să marcăm, să încercăm să-i punem sub presiune în ultimele minute, dar am jucat în zece oameni, din păcate, pe o greşeală impardonabilă a unui jucător de-al meu, care nu se face la acest nivel.
  • Sunt foarte multe schimbări faţă de anul trecut, au venit foarte mulţi jucători, nu este uşor să implementezi şi să ai o exprimare extrarodinară, mai ales când întâlneşti astfel de adversari. Cred că ne sperie golul respectiv (n.r. - primul), le-am şi spus să nu ne retragem, să nu facem această prostie, după care în două minute am luat două goluri. E foarte greu, îţi toarnă plumb în picioare, nu avem voie, nu se poate să luăm astfel de goluri, dar astea le vom discuta, este bucătăria mea internă, vom discuta, vom analiza acest joc, sperăm să nu mai facem aceste greşeli.
  • Astăzi, chiar am făcut un joc mai bun decât la Cluj, din punct de vedere al exprimării. Adică, au fost momente în care... şi a doua repriză am încercat punem probleme, chiar dacă eram în zece oameni. Dar acesta este nivelul şi trebuie să acceptăm că am întâlnit o echipă net superioară din punct valoric.
  • (n.r. - sugerându-i-se că echipa a făcut un pas în spate din obişnuinţă, de pe vremea lui Dan Petrescu) Eu am încercat şi încerc în continuare, nu mi-este uşor să transform o echipă. Nu vreau să mă uit în spate şi nu o să stau acum să analizez ceilalţi antrenori. Dan Petrescu este un antrenor care a făcut performanţă aici, cu stilul lui de joc a calificat echipa, au câştigat campionate. Eu sunt alt gen de antrenor, încerc să joc mai mult pe atac, şi în zece oameni am riscat, am încercat să mă duc peste ei, îmi doresc să marchez, dar nu am reuşit să facem lucrul ăsta", a declarat Şumudică, în conferinţa de presă de după partida de la Berna.

CFR Cluj a început foarte bine partida de la Berna, a deschis scorul în minutul 4, dar Young Boys a revenit și a înscris de trei ori până la pauză (3-1).

Elvețienii s-au impus cu 4-2 la general și s-au calificat în play-off-ul Champions League (vor întâlni Ferencvaros), în timp ce campioana României se va duela pentru un loc în grupele Europa League cu Steaua Roșie Belgrad.

Omrani ('4) a înscris pentru CFR, dar Siebatcheu ('23, '42) și Ngamaleu ('25) au adus victoria gazdelor.

În minutul 63, Păun a fost eliminat după două cartonaşe galbene: primul primit pentru că a bruscat un adversar după fluierul arbitrului şi al doilea pentru că a şutat într-un balon după fluierul arbitrului, scrie News.ro.

De știut: