FRF l-a prezentat marți în cadrul unei conferințe de presă pe Florin Bratu ca selecționer al Naționalei de fotbal Under 21. Marea provocare pentru fostul atacant este să formeze un grup cu care să obțină performanțe în următorii ani.

Florin Bratu noul antrenor al nationalei de fotbal u21 a RomanieiFoto: frf.ro

Federația a anunțat luni că a ajuns la un acord cu fostul atacant Florin Bratu în vederea preluării postului de selecționer al naționalei U21 a României. Antrenorul va conduce echipa de tineret în următorii doi ani și a fost prezentat oficial marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Prima declarație a lui Florin Bratu din postura de selecționer la U21

  • “Am semnat pe doi ani şi voi fi ajutat de staff-ul cu care a lucrat şi Adi Mutu. Mă bucur şi este o provocare imensă pentru mine această poziţie la Under 21. Am şansa din nou să lucrez cu federaţia, aici tot timpul este un mediu profesionist. Vreau ca în aceşti doi ani să formez un grup foarte bun la nivel de echipă, cu care să atacăm Campionatul European şi să avem rezultate. Pentru că la nivel de echipe de club participăm din ce în ce mai puţin la nivel internaţional şi lucrul ăsta ne dăunează.
  • Noi oferim jucătorilor meciuri foarte bune ca şi calitate, ca dinamică. Vrem să-i vedem că cresc, că vin cu drag. La echipa naţională putem să îi facem să înţeleagă că tricoul reprezentativei este foarte important. Cea mai mare provocare pot spune că, schimbându-se generaţiile acum, este să formezi un grup. Ambiţie oricum am, cel puţin să-i egalez, dacă nu să-i depăşesc, dar e un lucru care se face cu timpul. O generaţie schimbată total. Nu o să mai vedeţi niciun jucător pe care l-aţi văzut în ultimii 2-3 ani la nivel de under 21. Trebuie să avem grijă, să evaluăm foarte bine.
  • Avem o masă bună de jucători din care putem alege. Avem o generaţie bună, tehnică, inteligentă, însă vom vedea cum vom reacţiona la nivel internaţional. Suntem aici să le punem cap la cap ca să ducem peste doi ani echipa la turneul final la un nivel foarte bun. În nu m-am gândit la lideri în mod expres, dar am în cap nişte jucători. Sunt foarte mulţi jucători care pot interpreta acest rol.
  • Când vine vorba de echipa naţională e foarte greu să refuzi. Am îmbrăţişat foarte rapid această oportunitate. O provocare imensă pe care vreau să o duc la bun sfârşit”, a declarat Florin Bratu la conferința de prezentare.

Preşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat la aceeași conferință de presă că Florin Bratu este o alegere bună pentru banca naționalei U21 și că, dacă va face lucruri bune, va fi selecționer și la JO Paris 2024.

Viitoarea națională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia, în luna septembrie.

Calificată deja la Euro 2023 din postura de țară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, pe 3 septembrie, și cu Georgia, pe 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf.

Sursa video: FRF