Lionel Messi și PSG au ajuns la un acord total, informează L'Equipe. Singurul aspect care lipsește (momentan) este oficializarea mutării. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani va fi noul jucător al formației de pe Parc des Princes.

Lionel Messi, jucatorul lui PSGFoto: captura lequipe.fr

Argentinianul va semna un contract valabil pentru următoarele două sezoane, cu opțiunea de prelungire pe încă unul.

Salariul va fi unul pe măsură: aproximativ 35 de milioane de euro pe an, cu tot cu bonusurile de performanță (se va pleca de la un salariu fix de 25 de milioane).

Conform presei din Hexagon, Messi (34 de ani) a refuzat să îi ia lui Neymar tricoul cu numărul 10, la fel procedând și în cazul lui Pablo Sarabia (are 19, număr pe care, de asemenea, Lionel l-a avut și la Barca).

Starul argentinian va îmbrăca tricoul cu numărul 30, acesta fiind numărul cu care a debutat în culorile blau-grana.

Lionel va sosi la Paris în următoarele ore, cu un avion privat, urmând să aibă loc vizita medicală şi semnarea actelor.

L'Equipe mai precizează că o conferință de presă va avea loc miercuri, 11 august, la arena celor de la PSG, Parc des Princes. Va fi momentul în care Messi va fi prezentat oficial ca noul jucător al grupării franceze.

Momentul în care Messi, însoțit de familie, părăsește Barcelona. Următoarea oprire: Paris.

De știut:

  • Messi a cucerit de câte şase ori Balonul de Aur şi Gheata de Aur în tricoul catalanilor.
  • A sosit la Barcelona în 2000, ca junior, la 13 ani.
  • Messi a jucat 17 sezoane în competiţia spaniolă de top și a reușit să doboare mai multe recorduri: cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick-uri (36), jucătorul străin cu mai multe titluri (10), cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).

S-ar putea să te intereseze și: