Un grup de suporteri ai Barcelonei, reprezentat de avocatul parizian Juan Branco, a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva PSG-ului, pe motiv că aceștia nu respectă fair-play-ul financiar. Prin acțiunea lor, fanii încearcă să facă imposibilă venirea lui Lionel Messi la PSG.

Lionel MessiFoto: Captura YouTube

În plângere se arată faptul că ”ponderea salariilor la PSG este mult mai mare decât cea a Barcelonei. În sezonul 2019/20, 99% din veniturile PSG-ului au mers spre salarii, spre deosebire de doar 54% în cazul Barcelonei”.

Marca a obținut în exclusivitate accesul la plângerea prin care suporterii Barcelonei vor să blocheze venirea lui Messi la PSG.

În cadrul plângerii, se menționează și impactul financiar cauzat de transferurile lui Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Achraf Hakimi și Georginio Wijnaldum la PSG din această vară.

FC Barcelona a anunţat, joi seară, că nu îi poate prelungi contractul argentinianului Lionel Messi din motive financiare.

Atacantul argentinian, în vârstă de 34 de ani, a cucerit de şase ori Balonul de Aur şi tot de şase ori, Gheata de Aur.

Venit la Barcelona în 2000, ca junior, la 13 ani, Messi a jucat 17 sezoane în competiţia spaniolă de top, în care şi-a scris numele pe un număr mare de recorduri, printre care cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick-uri (36), jucătorul străin cu mai multe titluri (10), cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).