Ronald Koeman, tehnicianul Barcelonei, a vorbit după victoria în fața lui Juventus la trofeul Joan Gamper despre situația echipei în urma plecării lui Lionel Messi. Antrenorul olandez vede lucrurile într-o notă pozitivă, având chiar și un jucător în care își pune speranțele.

Lionel Messi si Ronald KoemanFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Lionel Messi a oferit duminică imaginea zilei, plângând ca un copil la conferința de presă de adio de la Barcelona. Starul argentinian a părăsit clubul după 17 sezoane jucate în La Liga. Barcelona nu i-a mai putut prelungi contractul din motive financiare.

Atacantul argentinian, în vârstă de 34 de ani, a cucerit de şase ori Balonul de Aur şi tot de şase ori Gheata de Aur.

În același timp, Barcelona a arătat că există viață și după plecarea lui Messi de la club, reușind o victorie concludentă în fața lui Juventus. După 3-0 pe arena Johan Cruyff, catalanii au cucerit trofeul Joan Gamper.

Ronald Koeman și despărțirea lui Lionel Messi de Barcelona

  • ”Este normal când un jucător ca Messi părăsește echipa să fie greu pentru toată lumea. Chiar și așa, trebuie să trecem peste asta pentru că nu avem cum să schimbăm situația.
  • Trebuie să jucăm bine, să câștigăm și să muncim și mai mult. Avem alți jucători care pot juca în poziția lui Messi și să aibă un rol important în echipă.
  • Nu-l mai avem pe Leo acum. Trebuie să trecem peste și să ne concentrăm pe viitor. L-am semnat pe Memphis Depay care a arătat astăzi că poate fi eficient (n.r. Depay a marcat în victoria contra lui Juventus). Mijlocașii trebuie să marcheze mai mult.
  • Cel mai bun jucător din lume va fi mereu o pierdere. Dar trebuie să acceptăm și să mergem mai departe. Nu are sens să ne gândim la trecut. Echipa noastră este promițătoare. Suntem pe drumul cel bun pentru a începe cu dreptul noua stagiune”, a declarat Koeman după trofeul Joan Gamper.

Golurile Barcelonei au fost marcate de Memphis Depay ('3), Martin Braithwaite ('57) și Riqui Puig ('90+2).

Pe micuța arenă Cruyff, 3.000 de fani au asistat la duelul de gală, mulți îmbrăcați în tricoul lui Leo Messi și scandându-i numele. ​