Mauricio Pochettino, antrenorul echipei PSG, a declarat că argentinianul Lionel Messi (care nu va continua la FC Barcelona) este o "opţiune" luată în calcul de vicecampioana Franței, informează presa internaţională.

Mauricio PochettinoFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

"Ştim ce s-a întâmplat ieri, nu voi spune altceva", a declarat Pochettino, care se aştepta să fie întrebat de ziarişti despre anunţul făcut joi de FC Barcelona.

Messi se desparte după două decenii de FC Barcelona, iar preşedintele clubului spaniol, Joan Laporta, a recunoscut că vedeta argentiniană are "alte oferte". Laporta nu a dezvăluit numele echipelor interesate de atacantul ce a câştigat de şase ori Balonul de Aur.

Pochettino a fost prudent când a discutat despre o eventuală venire a compatriotului său la Paris, informează Agerpres.

"Cum am spus deja, ne concentrăm pe startul sezonului. Clubul lucrează în paralel pentru mercato, discret, dar puternic, ca să întărească echipa şi să atingă obiectivele. Important este să câştigăm cu Troyes ca să începem bine sezonul. Avem încredere în Leonardo (n.r. directorul sportiv) şi în preşedinte ca să întărească echipa", a spus Pochettino.

El a confirmat că PSG încearcă aducerea lui Messi: "Când vorbim de jucători de calibrul lui, pentru orice club, pentru PSG ca şi pentru celelalte, se poate ivi o astfel de ocazie. În acest caz, clubul lucrează, cum am spus. Dacă avem alte informaţii, le vom comunica. Ca în toate cazurile, analizăm toate posibilităţile, iar aceasta e una din ele. Când vorbim de mercato, e clar că orice se poate întâmpla".

Potrivit The Athletic, Lionel Messi l-ar fi sunat deja pe Mauricio Pochettino, cei doi având în comun faptul că sunt argentinieni şi au trecut pe la Newell's Old Boys. RMC scrie că negocierile între PSG şi Messi au început, însă acestea sunt dificile din punct de vedere financiar, chiar dacă argentinianul este acum un jucător liber.

Citește și: