Juventus și-a cerut scuze „sincere” vineri după difuzarea unui tweet pe care îl consideră „de neiertat”, în care una dintre jucătoarele sale imită ochii oblici și poartă o ceașcă ca o pălărie, amintind de stereotipurile rasiste despre asiatici, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am dori să ne exprimăm sincere scuze pentru postul văzut ca un conținut discriminator rasial, pe contul de Twitter al echipei feminine Juventus, ieri (joi)", a declarat clubul într-un comunicat vineri după-amiază.

Tweet-ul, publicat joi seară, arată o fotografie a internaționalului italian Cecilia Salvai cu un con de antrenament pe cap, mimând ochii înclinați cu degetele, toate însoțite de emoji care îi reprezintă gestul.

A fost eliminată în grabă după ce a provocat o avalanșă de comentarii negative de la internauți. Contul echipei a emis apoi o declarație prin care a clarificat că tweet-ul „nu a fost destinat să provoace controverse sau să aibă nuanțe rasiale”.

"Juventus a realizat imediat că clubul a făcut o greșeală de neiertat și această greșeală a rănit grav toți cei care se opun discriminării rasiale", a recunoscut clubul vineri.

"Juventus recunoaște această greșeală, iar clubul va gândi profund și va face o analiză atentă pentru a împiedica astfel de lucruri să se repete", a adăugat el.

Fotbalul italian, la fel ca alte campionate europene, a fost scena mai multor incidente rasiste din ultimele sezoane, inclusiv strigătele de maimuțe adresate jucătorilor de culoare în numeroase ocazii.

În aprilie 2019, fundașul Juventus Leonardo Bonucci a fost criticat pe larg atunci când a estimat că „vina (a fost) împărțită 50-50”, în timp ce fostul său coechipier Moïse Kean fusese ținta insultelor rasiste ale susținătorilor lui Cagliari.