Pedri, mijlocaşul central al FC Barcelona, fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la nivel înalt în ultimul sezon (ţinând cont de Euro 2020 şi de JO de la Tokyo), 72, la egalitate cu portughezul Bruno Fernandes (Manchester United) a declarat că nu se simte obosit înaintea finalei turneului olimpic dintre Spania și Brazilia.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

La 18 ani, copilul minune din Tenerife are un număr impresionant de partide disputate în ultimele 11 luni: 37 în LaLiga, 7 în Liga Campionilor, 6 în Cupa Spaniei şi 2 în Supercupa Spaniei, toate cu Barcelona, plus încă 20 de meciuri jucate cu echipele naţionale ale Spaniei, de tineret, A şi olimpică, informează News.ro.

Spania s-a calificat în finala olimpică şi Pedri va fi pentru a 73-a oară pe teren, ceea ce însemană o medie de un meci la 4.6 zile, în ultimele 11 luni. Cu toate acestea, tânărul fotbalist nu se plânge de oboseală.

"Mă simt bine. Este normal ca oamenii să spună că trebuie să fiu obosit, dar încerc să mă odihnesc bine după fiecare meci. Trebuie să te odihneşti cât de mult poţi ca să dai totul pentru echipă. Am vrut să joc cu Brazilia în finală încă de la început. Îmi place mereu să joc împotriva celor mai buni. Va fi un meci dificil, ei joacă un fotbal bun, sunt foarte tehnici şi le place să se distreze cu mingea", a declarat Pedri, potrivit Marca.

Dacă Spania câştigă sâmbătă medalia de aur, Pedri va deveni primul campion olimpic din Insulele Canare.

"Nu ştiam că aş putea deveni primul medaliat cu aur din Tenerife. Sunt mândru că reprezint Insulele Canare. Este greu, dar sper să putem câştiga. Va fi un lucru foarte frumos să facem asta", a spus el.

Întrebat ce ar alege între un trofeu al Ligii Campionilor şi medalia olimpică de aur, Pedri s-a decis repede: "Le-aş vrea pe amândouă. Este adevărat că jocurile vin o singură dată, dar eu le vreau pe amândouă".

Finala de la Tokyo, Spania - Brazilia, este programată, sâmbătă, de la ora 14.30, la Yokohama.