​Fotbalul european de mâna a doua și a treia reintră, joi seară, sub luminile scenei. Sunt programate jocuri de calificare contând pentru Europa League și pentru Conference League, întreceri continentale care stau în umbra Ligii Campionilor.

Foto:

În Europa League sunt echipele picate din preliminariile Ligii Campionilor, turul doi preliminar, unde România a avut-o pe CFR Cluj, care s-a distrat cu Lincoln, din Gibraltar, și care continuă cursa spre visul cel mare: grupele LC.

În schimb, Lincoln lasă meciurile programate marțea și miercurea, rezervate doar Ligii Campionilor, și trece la cele destinate exclusiv zilei de joi, unde au întâlnire ”ceilalți”, cei mici, din Europa.

Șapte meciuri echilibrate în Europa League

Sunt 7 meciuri echilibrate, printre care: Jablonec - Celtic (ora 18:45), Omonia Nicosia - Flora Tallinn (ora 19:00), Lincoln - Slovan Bratislava (ora 19:00), Galatasaray Istanbul - St. Johnstone (ora 21:00) și Rapid Viena - Anorthosnis Famagusta (ora 21:30).

Galata condusă de ”Împăratul” Fatih Terim n-are cele mai fericite zile. După ce a trăit dezamăgirea ratării titlului în fața rivalei Beșiktaș Istanbul, a fost tăvălită serios de PSV Eindhoven, 5-1 și 2-1, în turul secund preliminar al Ligii Campionilor.

Iar în noua stagiune, care în Turcia n-a demarat, își pune nădejdea în românul Alexandru Cicâldău, un fotbalist care nu s-a impus în codașa națională a României și care nu rupea norii nici la Craiova, o formație perdantă în Conference League în fața albanezilor de la Laci.

Și care Galatasaray n-are bani nici pentru un jucător ca Olimpiu Moruțan, de la FCSB.

Cei de la St. Johnstone sunt la jumătatea clasamentului în Scoția, un campionat în care contează, la nivel european, doar Glasgow Rangers.

Doar un 0-0 în prima etapă, cu Ross County. Echipă de luptă, agresivă în defensivă și la ce-o ieși în atac. Și cam atât.

Un total de 7 meciuri consecutive fără eșec, în pregătiri, dintre care 5 remize (3 rezultate de 0-0). Ultimul eșec, pe 12 mai, cu Celtic Glasgow, 0-4.

Se joacă pe un așa-zis teren neutru, pe ”Bașakșehir Fatih Terim” din Istanbul.

Cu toate neajunsurile pe care le are în prezent trupa Cim Bom Bom, St. Johnstone este un adversar la îndemână pentru Galata, în tentativa ei de a prinde un loc în grupele Europa League.

La meciul-tur, scorul 2-0 pentru Galatasaray are cota 5,6 la Casa Pariurilor.