Naționala de fotbal U23 a României a terminat la egalitate (0-0) în ultimul meci din grupe contra Noii Zeelande și a ratat calificarea în sferturile turneului de fotbal de la Tokyo 2020. După partidă, selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat mulțumit de proprii jucători, invocând lipsa de noroc în ceea ce privește ratarea accederii în fazele eliminatorii.

Mirel Radoi la JO 2020Foto: ASANO IKKO / AFP / Profimedia

Naționala de fotbal U23 a României părăsește turneul de fotbal de la JO Tokyo 2020 după un egal alb în fața Noii Zeelande. Tricolorii aveau nevoie de victorie pentru calificarea în sferturile competiției.

Mirel Rădoi, tehnicianul tricolorilor, a declarat după partidă că a fost vorba și de șansă, iar aceasta nu a ținut cu elevii săi miercuri.

Mirel Rădoi - ”Nu am avut dramul de noroc”

"Sunt fericit pentru băieţi, pentru că, după un rezultat aşa cum a fost cel din meciul cu Coreea de Sud, în care am suferit cea mai drastică înfrângere de până acum, am reuşit să ne montăm, să ne ridicăm, când poate puţini se aşteptau. Din păcate nu am avut dramul de noroc pe care puteam să-l avem în seara aceasta. E vorba şi de şansă, când vorbim de un meci între două echipe echilibrate, dar şansa nu poate să ţină mereu numai cu noi.

Va trebui să vedem ce pot extrage jucătorii după această experienţă, pentru că e uşor în momentul de faţă să acuzăm pe cineva. Nu ştie nimeni ceea ce se întâmplă aici, munca şi sacrificiile pe care le fac, nu ştie nimeni că, de când am venit, nimeni nu poate să doarmă mai mult de patru ore, ies la antrenament, săracii, cu ochii cât două cepe, mâncarea nu a fost aşa cum ne-am fi aşteptat în primele zile, drumurile sunt foarte lungi.

Practic, am reuşit să ne montăm între noi, să ne strângem printr-o comunicare foarte bună, prin şedinţe, prin anumite lucruri pe care să le facem între noi, să socializăm mai mult. Chiar şi aşa, am reuşit după acel rezultat ruşinos, să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor", a declarat Mirel Rădoi, la microfonul TVR1.

Deși au terminat cu același număr de puncte cu Noua Zeelandă, tricolorii nu s-au calificat din grupă pentru că la Jocurile Olimpice golaverajul este luat în calcul înaintea rezultatelor directe.

În celălalt meci din grupa B, Coreea de Sud a zdrobit Honduras, scor 6-0, și s-a calificat de pe primul loc. Coreeni și neo-zeelandezii vor înfrunta locul 1 sau 2 din grupa A, unde se află Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.