Naționala României prezentă la Tokyo a învins, joi, cu scorul de 1-0, Honduras, în prima etapă a Grupei B. Jucătorii României, Alex Paşcanu și George Ganea, au scos în evidență ambiția echipei care și-a lăsat ”fiecare picătură de sudoare” pe teren.

Bucuria tricolorilor dupa golul cu Honduras de la TokyoFoto: COSR

”Suntem morţi, dar a meritat. Toţi ne-am lăsat fiecare picătură de sudoare aici. A fost important că în a doua repriză am dat totul pe teren, sunt fericit că sunt parte din echipa asta. Honduras este o echipă bună, ne-au făcut meciul greu", a declarat Paşcanu la TVR.

George Ganea a afirmat că jucătorii din lotul deplasat în Japonia sunt foarte ambiţioşi: "A fost greu, dar ne bucurăm pentru cele trei puncte. Se vede că am început mai târziu pregătirea, după minutul 75 am cam cedat terenul. Ştiam că Honduras este o echipă arţăgoasă. Suntem fericiţi, ambiţioşi, vrem să arătăm că jucătorii care au venit aci, sunt dispuşi să lupte pentru ţara lor".

Ciobanu a adus victoria României în minutul 45+1, după ce centrarea sa a fost deviată de Oliva cu capul în propria poartă.

România dispută următorul meci cu Noua Zeelandă pe 25 iulie, tot de la ora 14:00

Programul Grupei B:

22 iulie: Noua Zeelandă - Coreea de Sud 1-0, Honduras - România 0-1

25 iulie: Noua Zeelandă - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)

28 iulie: România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras.

Clasamentul Grupei B:

1. România (1-0 golaveraj) 3 puncte

2. Noua Zeelandă (1-0) 3

3. Honduras (0-1) 0

4. Coreea de Sud (0-1) 0.