Naționala României prezentă la Tokyo a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0, reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B. Mirel Rădoi nu s-a bucurat pe deplin de victorie dar s-a arătat optimist pentru celelalte două partide rămase din faza grupelor. ​

Mirel RadoiFoto: Profimedia Images

Principalele declarații ale lui Mirel Rădoi după victoria cu Honduras

  • ”Victoria nu vine niciodată uşor. A fost unitate de grup, determinare, sacrificiu. Jucătorii au avut curaj şi personalitate. Poate și puțini norocoși în seara asta. Am cedat inițiativa în repriza a doua. Nu suntem la un nivel fizic foarte bun, dar sperăm ca de la meci la meci să mai acumulăm ceva și să putem juca mult mai repede și mai bine tranziția pozitivă. Așa este, chiar și în grupa noastră a fost o surpriză.
  • Favorită la locul 1 era Coreea de Sud, dar atenție la Noua Zeelandă, nimeni n-are multe informații despre ei. Noi am urmărit meciul, o echipă foarte bună, determinată, organizată, dar mă bucur că am câștigat în această seară.
  • De dimineață, când ne-am trezit, era telefonul inundat de urări din partea delegației României. Le urăm și noi multă baftă. Indiferent ce se va întâmpla, deja suntem câștigători, deja venim la această ediție de Jocuri Olimpice indiferent de ramura sportivă. Cu toții am demonstrat ceva și sunt sigur că putem face în continuare", a declarat Rădoi, la TVR.

Ciobanu a adus victoria României în minutul 45+1, după ce centrarea sa a fost deviată de Oliva cu capul în propria poartă.

România dispută următorul meci cu Noua Zeelandă pe 25 iulie, tot de la ora 14:00.

Programul Grupei B:

22 iulie: Noua Zeelandă - Coreea de Sud 1-0, Honduras - România 0-1

25 iulie: Noua Zeelandă - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)

28 iulie: România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras.

Clasamentul Grupei B:

1. România (1-0 golaveraj) 3 puncte

2. Noua Zeelandă (1-0) 3

3. Honduras (0-1) 0

4. Coreea de Sud (0-1) 0.