Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a declarat, joi, că victoria României cu Honduras, scor 1-0, de la Jocurile Olimpice, este meritată, fiind rodul inteligenţei şi sacrificiului jucătorilor şi stafului tehnic, informează News.ro.

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

"Este o victorie meritată, este rodul inteligenţei şi sacrificiului. Poate nu am fost echipa care să dominăm Honduras, nu este o echipă uşoară. Ei au adus tot ce au mai bun în ţară. Trebuie felicitaţi băieţii pentru sacrifiu şi inteligenţă. Este foarte bine, este o mândrie pentru mine, de 57 de ani aşteptăm, îi felicit pe toţi.

Mirel a fost un antrenor sigur în faza de apărare şi speculativ pe atac. Nu am fost frumoşi, dar am fost eficienţi. Mirel Rădoi este realist, ştie ce are la îndemână şi s-a adaptat.

Dacă am fi avut toţi jucătorii care au participat la această calificare şi care ar fi avut dreptul să joace, am fi fost îndreptăţiţi să tânjim după o medalie. Eu am încredere în grupul ăsta, să vedem", a declarat Stoichiţă la TVR.

Naționala olimpică a României a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0, reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B. Fotbaliştii pregătiți de Mirel Rădoi au fost primii sportivi români care au intrat în competiţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În minutul 45+1, Ciobanu a centrat în careul mic, aproape de linia porţii, şi Oliva a deviat cu capul balonul în propria poartă.

De știut:

  • România este prezentă la turneul olimpic de fotbal pentru prima oară după 57 de ani.
  • Dacă va ieși printre primele două clasate, trupa lui Mirel Rădoi va juca în semifinale contra uneia dintre naționalele Japoniei, Africii de Sud, Mexicului sau Franței.

Programul Grupei B:

22 iulie: Noua Zeelandă - Coreea de Sud 1-0, Honduras - România 0-1

25 iulie: Noua Zeelandă - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)

28 iulie: România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras.

Clasamentul Grupei B:

1. România (1-0 golaveraj) 3 puncte

2. Noua Zeelandă (1-0) 3

3. Honduras (0-1) 0

4. Coreea de Sud (0-1) 0.