​Noua Zeelandă a obținut o victorie surprinzătoare în primul meci din Grupa B a turneului de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Selecționata pregătită de Danny Hay a învins Coreea de Sud, joi, cu scorul de 1-0, pe Kashima Stadium.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unicul gol al partidei a fost înscris de Chris Wood (jucător la Burnley, echipă din Premier League), în minutul 72. Iniţial, reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid, dar golul a fost validat ulterior cu ajutorul VAR.

Înaintea competiţiei, Noua Zeelandă era echipa cel mai slab cotată din Grupa B, iar Coreea de Sud, principala favorită.

Mirel Rădoi a avertizat că Noua Zeelandă poate reprezenta surpriza grupei: "Practic, cine câștigă în meciul Honduras vs România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici", a declarat selecționerul României, miercuri, la conferința de presă.

Naţionala olimpică de fotbal a României debutează joi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni reprezentativa Hondurasului, de la ora 14:00, pe Kashima Stadium. Meciul va fi transmis în direct pe TVR, Eurosport, RRA și LiveTEXT pe HotNews.ro.

De știut:

  • Se vor califica în sferturi primele două clasate din fiecare grupă.

  • Dacă va ieși din Grupa B, România se va duela pentru un loc în semifinale cu locul 1 / locul 2 din Grupa A (una dintre echipele Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franța).

  • Turneul de fotbal din cadrul JO de la Tokyo va avea loc în perioada 22 iulie - 7 august 2021.

  • Meciurile României vor fi LiveText pe HotNews.ro.