Internaționalul olandez Steven Berghuis a fost recent transferat de la Feyenoord Rotterdam la Ajax Amsterdam iar fanilor primei echipe menționate nu le-a convenit acest lucru. Aceștia l-au amenințat pe jucător cu moartea printr-un banner.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe reţelele de socializare circulă o fotografie cu un banner al câtorva suporteri ai echipei din Rotterdam, pe care sunt trecute trei nume: Polletje, Peter R şi Berghuis.

Primele două nume sunt ale unor fani ai echipei Ajax care au fost ucişi prin împuşcare în ultimele luni şi în dreptul fiecăruia dintre ei a fost trecut un pătrat bifat. Numai cel din dreptul lui Berghuis nu este bifat.

Martin van de Pol, un ultras poreclit Polletje, a fost ucis la 4 martie cu focuri de armă, pe stradă, după ce şi-a luat fiica de la şcoală.

Jurnalistul olandez specializat în anchete cu privire la cazuri penale Peter R. De Vries, cunoscut suporter al echipei Ajax, a fost grav rănit prin împuşcare la 6 iulie, la Amsterdam. El a murit din cauza rănilor, la 15 iulie.

Clubul Feyenoord a anunţat că se "delimitează categoric de mesajele extrem de ofensatoare şi ameninţătoare, inclusiv de bannerul dezgustător îndreptat împotriva lui Steven Berghuis". "Toate acestea trebuie să se oprească", a conchis gruparea.

În vârstă de 29 de ani, Berghuis are 28 de selecţii la naţionala Olandei şi a evoluat din 2016 la Feyenoord, mai întâi sub formă de împrumut de la Watford, fiind apoi transferat definitiv. El a mai jucat la Twente, VVV Venlo şi AZ Alkmaar şi a semnat un contract pe patru ani cu Ajax, potrivit News.ro.