​Federaţia engleză de fotbal (FA) a anunţat luni deschiderea unei anchete independente după incidentele produse cu ocazia finalei EURO 2020, câştigată de Italia la loviturile de departajare în faţa Angliei, pe stadionul londonez Wembley, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înaintea finalei, în jurul stadionului au avut loc confruntări între fani şi forţele de ordine. Conform articolelor apărute recent în presa britanică, mii de suporteri ar fi reuşit să intre pe arena londoneză, la meciul din 11 iulie, după ce au luat cu asalt gardurile de protecţie.

În tribune şi pe culoarele de acces, suporterii cu bilete au schimbat lovituri cu cei care au pătruns pe stadion, potrivit imaginilor transmise pe reţelele de socializare.

Se estimează că aproximativ 200.000 de persoane se aflau în afara stadionului Wembley, în timp ce la finală au fost autorizaţi să asiste 67.500 de fani. Scenele de beţie şi violenţă au afectat evenimentul.

Oficialii FA au declarat luni că au informat Departamentul pentru Cultură, Media şi Sport cu privire la această anchetă şi au promis că îi vor identifica pe cei responsabili pentru "scenele ruşinoase" care au putut fi văzute înainte şi în timpul meciului.

"Suntem hotărâţi să înţelegem pe deplin ce s-a întâmplat în afara şi apoi în interiorul stadionului Wembley la finala EURO 2020", a precizat Federaţia engleză de fotbal într-un comunicat.

Poliţia britanică a arestat în total 86 de peroane şi a anunţat că 19 agenţi au fost răniţi, după ce mai mulţi fani fără bilet au forţat barierele de securitate.