Chiar dacă va juca pe teren sintetic în Gibraltar, antrenorul Marius Şumudică a declarat, luni seară, că CFR Cluj va trebuie să își demonstreze valoarea în fața echipei Lincoln Red Imps și să rezolve calificarea în turul trei preliminar al Champions League încă din manșa tur.

Foto:

"Va fi un joc dificil din cauza condițiilor de aici. Au un avantaj moral, ultimul joc de acasă l-au câștigat cu 5-0 în această competiție, dar suntem pregătiți. Indiferent de suprafața pe care jucăm, valoarea trebuie să-și spună cuvântul și aș prefera să rezolvăm calificarea din meciul tur, după care să ne concentrăm pe retur și pe ceea ce avem de făcut în campionat.

Au câțiva jucători, i-am urmărit foarte bine. Au câțiva jucători de calitate, care au jucat în liga a doua și a treia din Spania. Sunt jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă nu iei jocul în serios. Sper să fim concentrați, încerc să le transmit jucătorilor motivația mea pentru a nu avea surprize.

Terenul sintetic oprește viteza de joc, trebuie să fim foarte atenți. Mingea nu sare foarte mult, se oprește. Sunt alte condiții față de un teren normal de iarbă. E clar că ei au avantajul acestui teren, având în vedere că aici își joacă toate meciurile din campionat, dar fotbalul e fotbal. Și dacă joc pe nisip, tartan sau ciment, din punct de vedere al valorii nu cred că se pune problema și va trebui să plecăm cu un rezultat pozitiv, care să ne dea liniște la meciul retur", a spus Șumudică.

Meciul Lincoln Red Imps vs CFR Cluj este programat, marţi, de la ora 19:00, în turul doi preliminar al Champions League. Partida va fi transmisă LiveScore pe HotNews.ro.

Returul va avea loc în 28 iulie, de la 20:30.