​Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a afirmat, luni, că este convins de faptul că echipa de fotbal a României va avea o evoluţie foarte bună la Jocurile Olimpice. Acesta s-a declarat nemulțumit de faptul că anumite cluburi nu i-au lăsat pe jucători să meargă la Tokyo.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Chiar dacă nu putem merge cu jucătorii care au obţinut calificarea istorică, cred că toţi jucătorii vor profita de această oportunitate şi ne vor face mândri. Misiunea este să câştigăm primul meci şi apoi să trecem de faza grupelor.

Pregătirea a fost foarte dificilă, jucătorii au stat în cantonament 14 zile, a urmat un zbor de 14 ore, apoi 4 ore în aeroport. Jucătorii nu au voie să părăsească hotelul.

Au fost mulţi jucători care şi-au dorit să meargă la JO, dar cluburile nu i-au lăsat. A fost tristeţe din partea noastră, mai ales pentru ei", a declarat Burleanu.

Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie – 7 august 2021. În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în grupa B alături de Noua Zeelanda, Coreea de Sud şi Honduras.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo:

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;
  • Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia); Eduard Florescu (FC Botoşani), Antonio Sefer (Rapid).
  • Atacanți: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).