Într-un turneu amical de juniori la care participă PSV, AZ Alkmaar, RB Leipzig și Club Brugge, FIFA testează mai multe reguli noi.

FIFAFoto: fifa.com

FIFA testează la Cupa Viitorului Fotbalului (engl. Future of Football Cup) o serie de noi reguli ce ar putea fi implementate și la seniori.

Una dintre noile reguli se referă la reprize de 30 de minute, dar cu oprirea cronometrului la orice înrerupere, precum se întâmplă la baschet, de exemplu.

În timpul turneului, se studiază și posibilitatea ca echipele să aibă schimbări nelimitate. Numărul de substituții a crescut oricum de la trei la cinci ca urmare a pandemiei.

O altă posibilă schimbare foarte interesantă este accea ca jucătorii care primesc cartonașe galbele să fie eliminați pentru cinci minute. Practic, pe lângă suspendarea la cumulul de cartonașe galbene, echipele vor rămâne și în inferioritate pentru cinci minute.

Penultima regulă testată este aceea de a permite jucătorilor să bată aruncările de la margine și cu piciorul. O ultimă schimbare vine la cornere. Jucătorii ar avea voie să dribleze din corner fără să mai trebuiască să paseze unui coechipier în primă fază, potrivit Marca.com

De notat este că aceste schimbări sunt doar în faza de testare și nu înseamnă că vor fi cu certitudine introduse de FIFA la nivel de seniori.