Pro League, forul care reuneşte cluburile profesioniste de fotbal din Belgia, a anunțat că, în colaborare cu deţinătorul drepturilor TV, va ajuta la finanțarea acțiunilor de susținere a oamenilor grav afectați de inundațiile din țară.

Inundatii in Liege, BelgiaFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

În colaborare cu deţinătorul drepturilor TV, Eleven Sports, Pro League şi cluburile vor înfiinţa un fond de urgenţă şi vor participa la finanţarea acestuia prin donaţii şi prin alte acţiuni de susţinere a victimelor inundaţiilor.

Şi suporterii pot face donaţii într-un cont anunţat de Pro League.

“Nimeni nu rămâne fără reacţie în faţa imaginilor teribile pe care le-am văzut în ultimele zile. Eu însumi locuiesc în Theux, una dintre localităţile afectate cel mai mult. Acţiunile suporterilor de solidaritate spontană impresionează. Pro League, cluburile şi Eleven Sports vor ajuta şi ele. Înfiinţăm un fond de urgenţă pe care îl vom finanţa prin donaţii şi acţiuni. Fondul va avea ca scop ajutorarea populaţiei afectate”, a declarat Pierre Francois, CEO al Ligii.

Fondul va fi folosit şi pentru a fi ajutate cluburile de fotbal la nivel de amatori care au bazele distruse de intemperii, potrivit News.ro.

În Belgia va fi, marţi, 20 iulie, zi de doliu naţional pentru victimele inundaţiilor. Bilanţul deceselor cauzate de inundaţii în Belgia este 27. Încă aproximativ 20 de persoane sunt dispărute, iar sute de oameni au rămas fără locuinţe. În total au fost afectate 112 localităţi.