​Componenţii lotului olimpic de fotbal sunt testaţi zilnic pentru Covid-19, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia. Metoda e diferită faţă de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător şi membru al staff-ului furnizează dimineaţa probă de salivă pentru analiză, informează FRF.

Componentii lotului olimpic de fotbal trebuie sa dea zilnic o proba de salivaFoto: frf.ro

"O aplicaţie mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândirii virusului, prin identificarea contacţilor, în cazul unei persoane pozitive.

O altă aplicaţie, OCHA, obligatorie la rându-i, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar şi ale cunoscuţilor acestuia!

Aplicaţia OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoşoaia, iar mai mulţi paşi au fost făcuţi periodic în aplicaţie în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor".