Cristian Săpunaru, ​fundașul echipei Rapid București, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că persoanele care au făcut să fie posibilă împărţirea echipelor, de exemplu Steaua şi Craiova, ar trebui să se gândească la ce rău au făcut fotbalului românesc.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Jucăm cu Craiova, dar care o să fie Craiova? Palmaresul e ceva fictiv, unde sunt suporterii cred că acolo e şi palmaresul inimii. Cineva a făcut posibilă chestia asta, să se împartă echipele", a spus Săpunaru.

Întrebat cu ce echipă va juca FC Rapid când va evolua împotriva roş-albaştrilor, el a răspuns: "N-am văzut să retrogradeze Steaua, a rămas în acelaşi campionat. Armata o să trebuiască să dea clubul către un privat. Peste şase ani o să se ducă să ia înapoi clubul de la el?

Nu am nimic cu suporterii. Dar s-au împărţit două echipe, Steaua, Craiova, Doamne fereşte să se întâmple şi pe la Dinamo, la noi tot la fel tot se vorbeşte... Până la urmă ori vrem să avem suporteri care ţin cu o singură echipă, ori să ne împărţim în o sută de mii de echipe.

Unde o să fie plăcerea? Dacă ajung să se certe suporterii dintr-un oraş pe o echipă... Mie mi se pare ceva ciudat. Cei care au făcut chestia asta ar trebui să se gândească mai bine la ce rău au făcut fotbalului românesc".

Săpunaru a menţionat că FC Rapid nu are ca obiectiv play-off-ul în acest sezon. "Sunt fericit că o să avem suporteri în tribune şi că Rapid se întoarce unde îi este locul. Şi sperăm să ne întoarcem şi acasă, pe Giuleşti. Anul ăsta va fi de tranziţie pentru Rapid, nu trebuie decât să rămânem în prima ligă, pentru ca anul viitor să sperăm la mai multe, la mult mai multe. Fiecare meci trebuie să-l tratăm ca pe o finală, asta am spus toată cariera mea", a explicat el.

Întrebat cum va fi un duel cu Marius Şumudică, fotbalistul a răspuns amuzat: "Nu m-am mai duelat? Şi în vestiar...".

FC Rapid va întâlni în prima etapă a Ligii I echipa Chindia Târgovişte, pe teren propriu, duminică, de la ora 21.30.