În orașul mexican Puebla s-a deschis acum doar câteva zile o biserică închinată lui Diego Maradona. Regretatul star argentinian are și o religie proprie, înființată acum mai mult de 20 de ani.

Intrarea in Biserica inchinata lui Maradona in MexicFoto: Captura YouTube

Biserica din centrul orașului mexican Puebla, deschisă pe 7 iulie și închinată fotbalistului Diego Maradona, sărbătorește „religia” creată în Argentina în 1998 de admiratorii regretatului fotbalist.

În interiorul bisericii, icoanele sunt înlocuite cu fotografii ale lui Maradona din copilărie până la întâlniri emblematice cu regretatul lider cubanez Fidel Castro și Papa Francisc.

Religia maradoniană s-a răspândit în mai multe țări din întreaga lume și are mai mult de jumătate de milion de adepți.

Maradona, care a murit în noiembrie 2020 la scurt timp după ce a împlinit 60 de ani, a obținut gloria fotbalului după ce a câștigat Cupa Mondială din Mexic din 1986.

Marcelo Buchet, care a deschis biserica, susține că lăcașul este diferit față de cele clasice. ”Aici nu stai și asculți ca la o biserică normală. Aici vorbim cu toții despre fotbal”, a adăugat Buchet pentru Reuters.

Mulți dintre cei care vin la această biserică pur și simplu se prăbușesc și plâng lângă pozele lui Maradona, alții chiar rugându-se în fața instantaneelor cu el.

Diego Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în 2020 de un atac de cord, singur, la reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires, la doar câteva săptămâni după o operaţie pentru un hematom la cap.​