CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Champions League după un gol marcat de Chipciu în minutul 118 al partidei retur cu Borac Banja Luka. Marius Șumudică, tehnicianul ardelenilor, a declarat că echipa sa a meritat victoria, dar că s-a văzut aportul fanilor bosniaci.

Marius SumudicaFoto: LUC CLAESSEN / AFP / Profimedia

Egalată la general de Borac Banja Luka după 90 de minute, CFR Cluj a fost salvată de reușita superbă a lui Alexandru Chipciu din prelungiri ('118). Chiar dacă a pierdut în Bosnia (1-2), echipa pregătită de Marius Șumudică s-a calificat cu mari emoții (4-3 la general) în turul doi preliminar al Champions League.

Marius Șumudică a declarat după retur că echipa mai bună s-a calificat, dar că fanii au făcut diferența pentru Borac în retur.

Declarațiile lui Marius Șumudică

  • “În primul rând vreau să felicit publicul de aici. Mi-aş dori să am şi eu un public la fel la Cluj, să am suporterii alături de mine, pentru că astăzi s-a văzut clar ceea ce înseamnă aportul suporterilor. Şi la unele decizii ale arbitrilor s-a văzut presiunea pusă din partea publicului, dar toată lumea poate să greşească.
  • Asta e viaţa. Într-un final, cred că s-a calificat echipa mai bună. Am jucat un fotbal bun. Cred că trebuia să închidem această calificare din prima manşă, când am avut o sumedenie de ocazii, Astăzi la fel, am avut peste 9 sau 10 ocazii mari de a marca, dintre care două bare. Ăsta-i fotbalul. Era în ultimul minut, la alunecara lui Cestor, să ajungem iar la penaltiuri, la o loterie. Vreau să felicit şi echipa adversă.
  • Sunt antrenorul acestei echipe de o lună, în care am disputat trei meciuri oficiale, dar niciodată în viaţa mea n-am avut atâtea ocazii de a marca. Niciodată, și sunt antrenor de 17 ani, am avut peste 30 de situaţii de a marca în cele trei meciuri, ceea ce înseamnă că echipa joacă. E datoria mea să-i duc până acolo, dar de-acolo trebuie să fim mai concentraţi. Am marcat un gol superb de la distanţă şi n-am fost în stare să marcăm de la un metru sau doi metri.
  • Eu va trebui să muncesc ca să formez această familie, cum e la Banja Luka, pentru că la noi s-au făcut peste nouă transferuri. Şi nu este uşor să lucrezi cu nouă jucători noi şi să implementezi ideile de joc. Dar iată că au ajuns acolo şi au avut ocazii.
  • Dacă nu era scoasă această regulă (n.r. renunțarea la regula golului în deplasare), la Cluj trebuia să fie vreo 7-1 şi azi trebuia să fie vreo 6,7 – 0, fără să marcheze ei. Trebuie să fii realist. Nu mă puneţi într-o situaţie proastă, să vă dau răspunsul greşit. Pentru că vă respect şi respect această ţară”, a declarat după returul din Bosnia Marius Șumudică.

În turul al doilea preliminar, CFR Cluj se va confrunta cu Lincoln Red Imps, după ce echipa din Gibraltar a trecut de Fola Esch (Luxemburg), scor 7-2 la general.​