Egalată la general de Borac Banja Luka după 90 de minute, CFR Cluj a fost salvată de reușita superbă a lui Alexandru Chipciu din prelungiri ('118). Chiar dacă a pierdut în Bosnia (1-2), echipa pregătită de Marius Șumudică s-a calificat cu mari emoții (4-3 la general) în turul doi preliminar al Champions League.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Vranjes '60, Moraitis '64 / Chipciu '118.

După ce s-au impus cu 3-1 în România, clujenii au fost conduşi cu 2-0 la finalul primelor 90 de minute din Bosnia-Herțegovina şi erau eliminaţi dacă UEFA nu schimba regulamentul. Din sezonul 2021/2022, golul/golurile marcate în deplasare nu contează mai mult decât cele înscrise pe teren propriu. Astfel, la scorul general de 3-3, partida de la Banja Luka a intrat în prelungiri, scrie News.ro.

În turul al doilea preliminar,CFR Cluj se va confrunta cu Lincoln Red Imps, după ce echipa din Gibraltar a trecut de Fola Esch (Luxemburg), scor 7-2 la general.

  • Au evoluat următoarele echipe:

Borac Banja Luka: Cetkovic - Dujakovic (Vusurovic '46), Milojevic (Subic '75), Jovanovic (Molls '88), Ciosic - Vojinovic, Begic (Meleg '104) - Cioric, Vranjes, Zakaric - Moraitis (Zivkovic '99). Antrenor Marko Maksimovic;

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Bouhenna, Camora - Rodriguez, Sigurjonsson - Deac, Păun (Petrila '80, Hoban '120), Costache (Chipciu '67, Latovlevici '120) - Omrani (Debeljuh '80). Antrenor Marius Şumudică.

  • Desfășurarea partidei dintre Borac Banja Luka și CFR Cluj:

'118 Goool CFR Cluj! Chipciu înscrie cu un șut superb cu mult efect, de la marginea careului, la colțul lung.

'112 Camora caută colțul scurt de la marginea careului, dar șutul său lovește bara.

'94 Deac șutează spre vinclu de la marginea careului, Cetkovic plonjează spectaculos și respinge mingea în bară.

'91 Debeljuh intră în careu și Vojnovic, încercând să respingă mingea, aproape că înscrie în propria poartă. Arbitrul nu a dictat corner, chiar dacă ardelenii aveau dreptate.

Vom avea prelungiri în Bosnia (3-3 la general).

'87 Aflat la 7 metri distanță de poartă, Bouhenna lovește greșit mingea și ratează o ocazie imensă.

'64 Momente incredibile la Banja Luka: Borac majorează diferența și egalează situația la general (3-3). Moraitis a împins mingea în poartă cu o lovitură de cap.

'60 Vranjes câștigă un duel cu Mario Camora și înscrie cu o lovitură de cap plasată: Borac Banja Luka vs CFR Cluj 1-0 (2-3 la general).

'56 Păun și Omrani combină frumos în careul advers, șutul lui Păun este respins în lateral de portar, Omrani (aflat în ofsaid) retrimite în fața porții și Costache înscrie - reușita nu este validată.

'46 Păun avansează cu mingea în careu, trage sub bară, dar portarul intervine bine.

Pauză: Borac Banja Luka vs CFR Cluj 0-0 (1-3 la general).

'41 Păun șutează puternic din lovitură liberă, de la marginea careului, dar Cetkovic a respins.

'24 Vojnovic trage de la mare distanță, dar nu prinde cadrul porții.

'22 Voleul lui Păun din interiorul careului trece pe lângă poartă.

'13 Costache înscrie, dar golul este anulat pentru un ofsaid clar.

'4 Moraitis, marcatorul din tur, trage pe lângă poartă de la marginea careului.