Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al Sporturilor, a anunțat că Franţa a renunţat la gradele de ocupare a stadioanelor şi sălilor de sport, însă spectatorii care doresc să asiste la meciuri trebuie să prezine un certificat sanitar, potrivit lefigaro.fr.

Roxana MaracineanuFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

"Nu există nicio limită pentru gradul de ocupare a stadioanelor, astăzi", a spus membrul guvernului înainte de a preciza că intrarea se va face numai cu condiţia prezentării unui certificat sanitar.

"Pentru a avea stadioane complete în Ligue 1 şi în alte competiţii, va fi necesar să treci prin cerinţele permisului sanitar, deci prin vaccinare ca prioritate", a spus ea.

Prezentarea permisului sanitar nu se va limita la incintele sportive. Toate persoanele care doresc să exercite o activitate fizică într-o cameră închisă, cum ar fi sălile de sport, vor fi, de asemenea, afectate de această măsură.

"Din luna august, de la prima intrare într-un loc, veţi avea nevoie de permisul sanitar. Este o modalitate prin care ecosistemul sportiv şi de agrement încurajează vaccinarea", a explicat Roxana Maracineanu.

Permisul sanitar este de la 1 iulie similar cu Certificatul digital european Covid, scrie News.ro.