Danezul Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe teren în timpul partidei cu Finlanda din grupele Euro 2020, este aşteptat în această săptămână la clubul său, Inter Milano, unde va fi supus unor controale medicale în aşteptarea deciziei sale privind continuarea activităţii sportive, scrie presa italiană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Gazzetta dello Sport, este posibil ca Eriksen să solicite o nouă perioadă de gândire înainte de a lua o decizie.

Conform sursei, Eriksen va repeta testele cardiologice sub supravegherea medicilor specialişti ai lui Inter, apoi o echipă medicală italo-daneză va lua o decizie cu privire la defibrilator, dacă poate fi sau nu eliminat.

''Dar ultimul cuvânt va fi în mod evident al lui Eriksen, care împreună cu familia sa, atunci când tabloul clinic devine clar, va trebui să ia o decizie cu privire la viitorul său, dacă va mai continua activitatea competiţională sau nu'', notează sursa citată.

Pe 18 iunie, mijlocaşul Christian Eriksen a fost externat după o "operaţie reuşită", la şase zile după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca vs Finlanda (0-1), disputat în Grupa B de la Euro 2020. Medicii au indicat că i-au implantat lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac.

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului de la Copenhaga, fiind resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde a fost operat, existând un mare semn de întrebare în ce priveşte continuarea carierei sale.

"Operaţia a decurs bine şi mă simt bine ţinând cont de împrejurări", declara atunci, într-un comunicat, jucătorul, care i-a putut vizita pe coechipierii săi aflaţi într-un cantonament la nord de Copenhaga.

Eriksen a mulţumit totodată pentru "nenumăratele mesaje" primite, transmite Agerpres.