Naționala Italiei a revenit, luni, la Roma, cu trofeul Henri Delauney. Campionii europeni au fost primiţi de preşedintele Sergio Mattarella la palatul Quirinale, iar căpitanul Giorgio Chiellini i-a dedicat victoria lui Davide Astori, fostul internaţional care a murit în 2018.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vrem să dedicăm victoria preşedintelui Mattarella, tuturor italienilor şi lui Davide Astori. Davide este mereu în gândurile noastre. Acest trofeu este o victorie a grupului, a celor care au ştiut să pună binele colectiv înaintea celui individual. Nu suntem aici pentru că am marcat un penalti mai mult, ci pentru că am crezut în valorile prieteniei", a declarat Chiellini.

Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, a murit, la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018. El a decedat într-o cameră de hotel din Udine, unde formaţia lui urma să joace un meci de campionat.

Astori a murit în urma unei aritmii ventriculare maligne, cauzată de o boală cardiacă gravă, care nu a fost diagnosticată niciodată.

Moartea sa a generat o mare emoţie în Italia, ţară ale cărei culori le-a apărat în echipa naţională.

După întâlnirea cu Mattarella, jucătorii italieni au fost primiţi şi de premierul Mario Draghi, informează News.ro.