Confruntarea Anglia - Italia din finala Euro 2020 a adus în Marea Britanie audiențe mai mari decât funeraliile prințesei Diana, considerate un record în materie de urmăritori.

Italia vs AngliaFoto: Andy Rain / AFP / Profimedia

Aproximativ 31 de milioane de britanici au urmărit, pe BBC One şi ITV, finala Euro 2020 jucată pe Wembley şi decisă la loviturile de departajare.

Meciul câştigat de Italia a reprezentat cel mai urmărit eveniment al Marii Britanii în mai mult de 20 de ani, cu un vârf de audienţă de 30,95 de milioane de telespectatori şi o medie de 29,85 de milioane.

Cifrele combinate, BBC One şi ITV, sunt cele mai mari de la transmisiunea funeraliilor prinţesei Diana, în 1997, potrivit BBC.

Anunţul făcut în martie 2020 de prim-ministrul Boris Johnson cu privire la restricţiile impuse în contextul epidemiologic a fost urmărit de 27 de milioane de britanici, cea mai mare audienţă din ultimii ani, conform News.ro.

Cât priveşte fotbalul, cele mai mari cifre de până acum au fost înregistrate de meciul Germania de Vest - Anglia din semifinala Cupei Mondiale 1990, urmărit de 25,5 milioane de britanici. Şi atunci Anglia a fost învinsă la penaltiuri.

Cifrele finale de audienţă pentru meciul de duminică este posibil să crească când vor fi luaţi în calcul şi cei care au văzut meciul prin sisteme catch-up.

Cei mai mulţi dintre britanici au urmărit meciul de duminică pe BBC One, postul având faţă de ITV un factor de mai mult de 4 la 1. Cifrele îi includ şi pe cei care au urmărit pe ITV+.