Deși a deschis scorul în minutul doi, Anglia a pierdut la penaltiuri (3-2) finala Euro 2020 în fața Italiei. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cât și Prințul William au postat pe rețelele de socializare mesaje de susținere pentru naționala lui Gareth Southgate.

Italia vs AngliaFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Înfrântă chiar pe Wembley în finala Euro 2020, naționala Angliei a primit încurajări chiar din partea lui Boris Johnson și a prințului William.

"Acesta a fost un rezultat dureros pentru finalul Euro-2020, dar Gareth Southgate şi echipa Angliei au jucat ca nişte eroi. Au făcut naţiunea mândră şi merită un mare credit", a scris Johnson, pe reţelele de socializare.

În plus, premierul a condamnat fanii care i-au jignit pe Rashford, Sancho şi Saka, cei care au ratat penaltiurile Angliei.

”Echipa Angliei merită să fie lăudată, nu abuzată prin comentarii cu tentă rasistă. Cei care au făcut astfel de comentarii ar trebui să fie rușinați de propriul comportament”, a adăugat Johnson.

”Sfâşietor. Felicitări Italiei pentru o mare victorie. Anglia, ai ajuns atât de departe, dar din păcate azi nu a fost ziua ta. Puteţi ţine capul sus şi puteţi fi mândri de voi. Ştiu că urmează mult mai multe de acum încolo. W", a fost mesajul prinţului William.

De stiut:

Italia a câștigat Euro 2020, după ce a învins Anglia la loviturile de departajare, scor 3-2. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii au preluat controlul partidei și au egalat prin Leonardo Bonucci în minutul 67 (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).

Cele două echipe nu au mai înscris și câștigătoarea a fost decisă la penaltiuri: chiar dacă au condus cu 2-1, britanicii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var.