Italia a câștigat Euro 2020 după ce a învins Anglia la loviturile de departajare, scor 3-2, iar presa de pe tot globul a început să vuiască. De la triumful italienilor și până la uriașa dezamăgire a englezilor, finala Euro 2020 a fost un moment ce va rămâne în istorie.

Reactia presei dupa finala Euro 2020 Anglia - ItaliaFoto: Corriere della Sera

Presa italiană a savurat victoria favoriților. ”Suntem campionii Europei”, a scris Corriere della Sera, în timp ce Ansa subliniază că italienii au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a câştiga din nou titlul european.

"O italie ce te înnebuneşte. Suntem campioni europeni", a scris şi Gazzetta dello Sport. Corriere della Sera au titrat simplu: "Campionii Europei".

Pe de altă parte, presa din Anglia s-a arătat mâhnită. ”Italia a distrus visul Angliei”, a notat The Guardian, care susţine că tânăra echipă engleză merită lăudată, chiar dacă mai are de aşteptat.

Pentru BBC, loviturile de departajare au distrus speranţa englezilor de a-şi vedea "trofeul acasă". Sky Sports a fost extrem de obiectiv: "Italia a bătut Anglia la penalty-uri pentru a câștiga Euro 2020".

Reacția presei de pe tot globul

”Italia cucereşte Europa cu Donnnarumma”, a notat cotidianul Marca, după ce portarul italian a apărat două lovituri de departajare. Donnarumma duce Italia în văzduh, a scris şi As. La Felicita" este titlul de pe prima pagină a site-ului L'Equipe.

Bild a punctat că Italia a reușit să întoarcă rezultatul, după ce Shaw a deschis scorul în minutul 2.

ESPN a evidențiat simplu faptul că Italia este noua ”regină” a Europei.

De știut:

Italia a câștigat Euro 2020 după ce a trecut de Anglia la penaltiuri. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii au preluat controlul partidei și au egalat prin Leonardo Bonucci în minutul 67 (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).

Cele două echipe nu au mai înscris și câștigătoarea a fost decisă la penaltiuri: chiar dacă au condus cu 2-1, britanicii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var.

Citește și: