Anglia a pierdut la loviturile de departajare, scor 3-2, finala Euro 2020 în fața Italiei, chiar pe Wembley. După partidă, Gareth Southgate a vorbit despre responsabilitatea pe care o are pentru penaltiurile ratate de echipa sa.

Foto:

Rashford, Sancho şi Saka, toți intrați pe parcursul meciului, au ratat penaltiurile Angliei în fața Italiei, astfel că titlul Euro 2020 merge la Roma. În urma înfrângerii, selecționerul Gareth Southgate s-a arătat extrem de dezamăgit, luând vina asupra lui pentru loviturile de departajare ratate.

“Suntem extrem de dezamăgiţi. Jucătorii au dat totul. Uneori au jucat foarte bine, alteori nu am ţinut mingea destul de mult, în special la începutul reprizei a doua, dar nu putem acuza pe nimeni, a fost o bucurie să lucrez cu ei”, a punctat Southgate.

”Au ajuns mai departe decât s-a ajuns în mulți ani, însă vestiarul este extrem de trist în această seară. Eu am decis cine va executa penaltiurile în baza a ceea ce au făcut la antrenamente. Am câştigat împreună ca echipă dar în această seară am pierdut. Însă în ceea ce priveşte loviturile de departajare, este decizia mea. Este responsabilitatea mea. În acest moment durerea înfrângerii este imensă. Voiam să-i oferim ţării încă o seară specială şi nu am reuşit”, a spus Southgate la BBC.

Italia a câștigat Euro 2020, după ce a învins Anglia la loviturile de departajare, scor 3-2. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii au preluat controlul partidei și au egalat prin Leonardo Bonucci în minutul 67 (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).

Cele două echipe nu au mai înscris și câștigătoarea a fost decisă la penaltiuri: chiar dacă au condus cu 2-1, britanicii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var.

De știut:

Leonardo Bonucci a fost declarat jucătorul finalei Campionatului European 2020.

Portarul Gianluigi Donnarumma (a apărat penaltiurile executate de Sancho și Saka) a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Italia a câștigat pentru a doua oară în istorie Campionatul European de fotbal. "Squadra Azzurra" s-a mai impus în 1968.

Italia este neînvinsă în ultimele 34 de meciuri (27 victorii, 7 remize). Ultima înfrângere datează din septembrie 2018, împotriva Portugaliei.

Cine a castigat de-a lungul timpului Campionatului European: URSS - 1960, Spania - 1964, 2008, 2012, Italia - 1968, 2020, Germania - 1972, 1980, 1996, Cehoslovacia - 1976, Franta - 1984, 2000, Olanda - 1988, Danemarca - 1992, Grecia -2004, Portugalia - 2016.