Directorul executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureşan, a anunţat că s-a ajuns la un acord verbal cu Dario Bonetti pentru preluarea echipei.

Dario BonettiFoto: AGERPRES

Antrenorul principal Dusan Uhrin a decis să renunţe la conducerea tehnică a echipei şi a cerut încetarea raporturilor contractuale cu clubul Dinamo Bucureşti, a anunţat directorul executiv Iuliu Mureşan.

  • "Am discutat foarte mult cu Dusan în fiecare zi a acestei săptămâni, la fel cum am procedat şi cu celalţi antrenori de la echipă, cu jucătorii şi cu personalul administrativ al bazei de pregătire de la Săftica.
  • Am încercat să-l conving că lucrurile se vor schimba în bine cu această reorganizare a clubului, pentru echipă, pentru tot ce înseamnă Dinamo. Nu am reuşit să-i schimb decizia, cred că luase această hotărâre după cantonamentul din Turcia.
  • Dusan a anunţat oficial că renunţă şi a propus rezilierea contractului fără alte pretenţii financiare, acceptată pe cale amiabilă împreună cu administratorul judiciar al clubului.
  • Nu putem decât să-i mulţumim lui Dusan pentru tot ce a realizat la Dinamo într-un moment complicat în viaţa echipei şi să-i urăm mult succes în carieră. Dinamo trebuie să meargă mai departe, timpul nu are răbdare cu noi.
  • Am ajuns la un acord verbal cu Dario Bonetti, un antrenor care cunoaşte foarte bine ce înseamnă spiritul lui Dinamo, un tehnician respectat de suporteri pentru ataşamentul faţă de club.
  • Sperăm să putem vorbi din nou de rezultate importante cu Dario Bonetti la conducerea echipei" - Iuliu Mureşan, citat de News.ro.

Dinamo, două trofee cu Dario Bonetti pe bancă

Două trofee a câştigat Dinamo Bucureşti cu Dario Bonetti la conducerea tehnică a echipei, Cupa României şi Supercupa României, ambele în 2012.

2009 este anul în care echipa noastră a reuşit, cu Dario Bonetti pe bancă, "Minunea de la Liberec" şi s-a calificat în grupele Europa League, aceasta fiind şi ultima performanţă notabilă în cupele europene pentru Dinamo.

Cine a fost fotbalistul Dario Bonetti

60 de ani va împlini Dario Bonetti peste o lună, pe 5 august. A jucat pentru Brescia, Sampdoria, AS Roma, AC Milan, Verona, Juventus şi Spal, având o carieră impresionantă în fotbalul italian. Cu Juventus a câştigat Cupa UEFA în 1990.

Sestreze, Dundee FC, Potenza, Sopron, Gallipoli, Juve Stabia, prima reprezentativă a Zambiei, ASA Tg. Mureş şi Dinamo Bucureşti sunt echipele pregătite de Dario Bonetti în cariera de antrenor.

41 de meciuri a adunat Dario Bonetti pe banca dinamoviştilor în Liga 1, Cupa României şi Europa League: 10 în perioada iunie-octombrie 2009 şi 31 în 2012, între lunile aprilie şi noiembrie.