Comisia UEFA care a decis să pedepsească Ungaria cu trei meciuri fără spectatori pentru discriminare este o entitate jalnică şi laşă, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de sport.es.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Comisia care a luat această decizie este o entitate jalnică şi laşă. Să le fie ruşine! Se pare că UEFA continuă să folosească în tribune informatori pe care îi cunoaşte dinainte (...), care nu au altceva de făcut decât să scrie rapoarte despre ceea ce au spus (sau nu au spus) cei din tribune. La fel ca în comunism: nu este necesar să existe dovezi, este suficientă acuzaţia informatorului", a scris Szijjarto, într-un mesaj pe Facebook, informează News.ro

Potrivit liderului diplomaţiei maghiare, UEFA nu a sancţionat alte cazuri, cum ar fi când publicul a folosit raze laser sau a intrat pe teren, fără a menţiona exemple concrete.

Comisia de disciplină a UEFA a sancţionat Federaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ) pentru comportamentul discriminator al fanilor săi în timpul celor trei meciuri din Grupa F a Euro-2020, Ungaria-Portugalia, din 15 iunie, Ungaria-Franţa, din 19 iunie şi Germania-Ungaria, din 23 iunie.

Naţionala maghiară trebuie să joace trei meciuri fără spectatori în competiţiile organizate de UEFA. Măsura nu se aplică în preliminariile Cupei Mondiale, care sunt organizate de FIFA.

Decizia este cu suspendare în cazul unei partide, cea de-a treia.

De asemenea, UEFA a amendat forul de la Budapesta cu 100.000 de euro.

Scandări rasiste la adresa jucătorilor de culoare din naţionala Franţei au fost lansate la meciul de la Budapesta, din 19 iunie. UEFA a investigat şi prezenţa unor bannere sau pancarte homofobe la meciurile cu Portugalia şi Germania.