Xavi Hernandez, fostul căpital al lui FC Barcelona, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului în Qatar. El a cucerit titlul cu formația Al Sadd.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trofeul rezervat celui mai bun jucător al sezonului a revenit tot unui spaniol, Santi Cazorla, elevul lui Xavi la Al Sadd. Fostul atacant al lui Villarreal şi Arsenal Londra i-a avut drept contracandidaţi pe belgianul Edmilson Junior de la Al Duhail şi pe colegul său de echipă, atacantul central algerian Baghdad Bounedjah.

Gala de acordare a premiilor nu a putut fi organizată din cauza Covid-19, Federaţia de fotbal din Qatar anunţând laureaţii sezonului trecut pe pagina sa de Twitter, potrivit Agerpres.

Xavi Hernandez a declarat recent că a refuzat de două ori să preia conducerea tehnică a lui FC Barcelona, echipă confruntată în ultima perioadă cu probleme din punct de vedere financiar şi sportiv, precizând că "nu este momentul" potrivit să facă acest pas.

În 2015, Xavi părăsea Barcelona pentru a se alătura echipei Al Sadd, de la care s-a retras în 2019. Ulterior, acesta a început să antreneze echipa din Qatar, conducând-o la finalul ultimului sezon spre titlu.